Išskirtinis, itin brandus vieno ūkio (single domaine) armanjakas, sukurtas garsiosios Darroze šeimos, daugiau nei septynis dešimtmečius puoselėjančios Bas-Armagnac regiono distiliavimo meistrystę. Šis leidimas – „Domaine de Bellair“ ūkio distiliatas, distiliuotas 1981 metais ir brandintas daugiau nei keturis dešimtmečius ąžuolo statinėse, kol pasiekė tobulą brandos, gilumo ir elegancijos dermę.
„Domaine de Bellair“ ūkis įsikūręs Bretagne-d’Armagnac kaime, vienoje iš prestižiškiausių Bas-Armagnac teritorijų, kur vyrauja „sables fauves“ tipo dirvožemis – švelnus, smėlingas, prisotintas geležies oksidų, suteikiančių distiliatui subtilaus minerališkumo ir struktūros. Būtent ši žemė padeda gimti armanjakams, pasižymintiems šiluma, elegancija ir išskirtiniu ilgaamžiškumu.
Taurėje atsiveria džiovintų vaisių, šokolado, riešutų, dūmo ir karamelės natos, papildytos tabako, kedro, medaus, prieskonių bei subtilaus balzaminio ąžuolo tonais. Brandos aromatas sodrus ir gilus, tačiau išlaikantis išskirtinį švelnumą bei pusiausvyrą.
Burnoje – koncentruotas, bet švelnus, su sodriais džiovintų slyvų, figų, karamelės, medaus ir šokolado sluoksniais. Viduryje išryškėja ąžuolo taninai, tabako, švelnaus dūmo ir riešutiškumo natos, kurios virsta ilgai trunkančiu, šiltu ir elegantišku poskoniu. Tekstūra – šilkiniu paviršiumi, aliejiška, kupina struktūros ir gilumo.
Tai klasikinis, brandus ir kolekcinis Bas-Armagnac, atskleidžiantis tiek Domaine de Bellair terroir, tiek Darroze šeimos preciziškumą. „Domaine de Bellair 1981“ – meistriškas brandos pavyzdys, kuriame vaisių saldumas, ąžuolo šiluma ir prieskonių rafinuotumas susilieja į vieną darnų, ilgai išliekantį įspūdį.