Putojantis sausas
Tai vienas autentiškiausių Albert de Conti ūkio vynų, gimstantis iš ekologiškai prižiūrimų vynuogynų ir meilės natūraliai vyndarystei . Minimalus kišimasis, natūralios mielės ir antrinė fermentacija butelyje (méthode ancestrale) leidžia sukurti gyvą, žaismingą, itin šviežią stilių, kuriame atsiskleidžia visas regiono charakteris.
Aromatas lengvas, bet labai išraiškingas: citrinų žievelė, žalias obuolys, kriaušė, baltos gėlės, šviežia vynuogė. Toliau išryškėja subtili mieliškumo nata, nedidelis žolelių šešėlis ir vos juntama mineralinė dūmo linija, būdinga kalkingiems Bergerac šlaitams.
Burnoje vynas švarus, traškus, sultingas, su lengvu natūralių burbuliukų šokiu. Dominuoja citrinos, obuolių ir baltų kaulavaisių natos. Tekstūra lengvai kremiška dėl brandinimo ant nuosėdų, o rūgštis – gyva, tiesi, suteikianti vynui šviežumo ir energijos. Poskonis – sausai gaivus, grynas, su švelnia minerališka linija ir vaisiniu ilgesiu.
Vynuogės auga molio–kalkakmenio dirvožemyje, kuris suteikia skaidrumo ir natūralaus mineralumo. Derlius renkamas rankomis, fermentacija vyksta tik su laukinėmis mielėmis. Antrinė fermentacija atliekama butelyje, be filtravimo, be papildomo cukraus – kad būtų išsaugota natūrali šio stiliaus gyvybė.
Rezultatas – Pet-Nat, kuris pulsuoja energija, tikrumu ir lengvu hedonizmu.
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie lengvų salotų, riebios baltos žuvies, minkštų riebesnių sūrių.
Domaine Albert de Conti istorija siekia 1920-uosius, kai Vincenzo de Conti paliko Italiją ir įsikūrė pietvakarių Prancūzijoje. Jis padėjo pamatus šeimos vyndarystės tradicijai, kuri iki šiol gyvuoja Bergerac regione. 1963 m. jo sūnus Albertas pasodino pirmuosius vynmedžius Saint-Julien d'Eymet apylinkėse, o 1990-aisiais Francisas de Conti šią viziją išplėtė įkurdamas Château Tour des Gendres – vieną garsiausių Bergerac vyninių.
Šiandien vyninę valdo naujoji karta – Guillaume’as ir Paulis de Conti kartu su vyno kūrėju Yann Lecoindre’u. Jie ne tik tęsia šeimos tradicijas, bet ir įneša modernumo, derindami ekologinį ir biodinaminį ūkininkavimą su agromiškininkystės principais. Tikslas – kurti natūralų, terroir atskleidžiantį vyną, kuris įkūnytų sveiko dirvožemio ir aplinkos pusiausvyrą.
Vyno stilius
Domaine Albert de Conti vynai pasižymi natūralumu, elegancija ir energija. Jie kuriami minimalaus įsikišimo principu, su pagarba vynuogių kilmei bei metų derliaus savitumui.
Prestižiniai vynuogynai
Šiuo metu Domaine Albert de Conti valdo apie 30 hektarų ekologiškai sertifikuotų vynuogynų Bergerac apeliacijoje.
Svarbiausi sklypai:
Šie vynuogynai įsikūrę molingo-kalkingo dirvožemio zonoje, kuri leidžia gaminti subalansuotus vynus su gerai išreikštu terroir.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaine Albert de Conti vynai dažniausiai brandinami ąžuolo statinėse arba betoninėse talpose, priklausomai nuo vyno stiliaus. Statinės naudojamos saikingai – dažnai tik keli procentai naujo ąžuolo, kad būtų išlaikytas natūralus vyno charakteris.
Šie vynai geriami dar jaunystėje dėl savo šviežumo ir balanso, tačiau kai kurie cuvée – ypač ‘Tour des Gendres’ – turi potencialą bręsti 5–8 metus ar ilgiau, išlaikydami eleganciją ir gylį.