Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95 / 100

  • EKO
Felton Road Calvert Pinot Noir Central Otago 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Felton Road Calvert Pinot Noir Central Otago 2022

75,00

Aprašymas

Felton Road Pinot Noir Calvert vynuogės išaugintos dirvožemyje, kur dominuoja sąnašos ir liosas. Vynuogynai apsupti aukštų kalnų. Čia dienos karštos, o naktys vėsios. Susidaro išskirtinės sąlygos vynuogėms augti. Taikomi biodinaminės žemdirbystės metodai, tarp vynuogių eilių auginami dengiamieji augalai, kad būtų palaikoma drėgmė ir išsaugota natūrali terroir pusiausvyra. Derlius nuimamas rankomis, užtikrinant optimalią vaisių kokybę.

Felton Road Pinot Noir Calvert vynmedžiai apgenimi paliekant maždaug 25 % sveikų kekių. Po 8-10 dienų prasideda 21-23 dienas trunkanti fermentacija su vietinėmis mielėmis ir odelėmis. Po to vynas 16 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, iš kurių 30 % yra naujos. Vynas išpilstomas į butelius be skaidrinimų ir filtravimo.

Vynas daromas taikant biodinaminės žemdirbystės principus, jis yra sertifikuotas „Demeter“. Subtilus gėlių ir rožių žiedlapių, džiovintų žolelių, mišrių prieskonių, šokolado dėžutės ir elegantiško kompleksiškumo pilnas „Pinot Noir“ aromatas, kurį palaiko švelnių taninų struktūra.

Patiekimas

Tiekti 14-16° C prie tuno tartaro, antienos kepsnių, ant griliaus keptų dešrelių, daržovių troškinių su miško grybais.

Vertinimas

95 / 100

James Suckling

Fantastic clarity and transparency in this wine with fresh strawberries and cherries. So bright. Medium to full body with very fine tannins that are integrated and energetic. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.

Apie gamintoją

Felton Road – tai nedidelis, šeimos valdomas ūkis, kuris tapo vienu labiausiai pasaulyje pripažintų Naujosios Zelandijos ‘Pinot Noir’ gamintojų. Visi vyninės vynuogynai yra įsikūrę prestižinėje Centrinio Otago vietovėje – į šiaurę orientuotame Elms Bannockburn Vineyard. Nuo 2000 m. čia taikomi griežti ekologinės ir biodinaminės vynuogininkystės standartai, užtikrinantys maksimalų terroir išraiškingumą ir tvarumą.

Pagrindinis vyndarys Blair Walter savo patirtį su ‘Pinot Noir’ kaupė Oregone (JAV) ir Burgundijoje, o į Felton Road įnešė klasikinės vyndarystės žinias bei kruopštų dėmesį detalėms. Visos vynuogės skinamos tik rankomis. Unikali vyninės architektūra – trijų aukštų pastatas, integruotas į šlaitą – leidžia visus gamybos procesus vykdyti gravitaciniu būdu, be siurblių naudojimo. Fermentacija vyksta tik su natūraliomis mielėmis, o vynas nėra skaidrinamas ar filtruojamas, siekiant išsaugoti natūralų skonį ir struktūrą.

Pasak žymaus vyno kritiko James Suckling, „Jei centrinį Otagą galima prilyginti Côte de Nuits, tai Bannockburn būtų tarsi Vosne-Romanée, ir aš drąsiai galiu pasakyti, kad Felton Road prilygsta legendinei DRC“.

Vyno stilius

Felton Road vynai išsiskiria natūralumu, preciziška struktūra ir ypatingu terroir atspindžiu. Jie subalansuoti, elegantiški ir ilgaamžiai.

  • Raudonasis vynas – daugiausia gaminamas iš ‘Pinot Noir’. Aromatuose dominuoja raudonosios ir juodosios uogos, gėlių bei prieskonių natos. Skonyje juntami švelnūs taninai, gaivi rūgštis ir ilgai išliekantis poskonis. Su amžiumi atsiskleidžia kompleksiški žemės, miško paklotės ir džiovintų vaisių tonai.
  • Baltasis vynas – gaminamas iš ‘Chardonnay’ ir ‘Riesling’. ‘Chardonnay’ pasižymi minerališkumu, citrusų ir prinokusių vaisių aromatais, subtiliu ąžuolo prisilietimu. ‘Riesling’ yra ryškus, gaivus, su balanso ir aromatinio grynumo akcentais.

Prestižiniai vynuogynai

Visi Felton Road vynuogynai tvarkomi biodinamiškai, siekiant natūralios pusiausvyros tarp dirvožemio, augalų ir aplinkos.

  • Elms Bannockburn Vineyard – pagrindinis ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ šaltinis, žinomas dėl savo molio, žvyro ir kalkakmenio derinio, suteikiančio vynui elegancijos ir struktūros.
  • Kiti Bannockburn sklypai – prisideda prie stiliaus kompleksiškumo ir suteikia papildomų aromatinių niuansų.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami ąžuolo statinėse, kurių naujo ąžuolo dalis yra kruopščiai kontroliuojama, kad nebūtų užgožtas natūralus vaisiškumas. Brandinimo laikotarpis priklauso nuo vyno stiliaus – ‘Pinot Noir’ dažniausiai brandinamas 13–18 mėnesių, o ‘Chardonnay’ – apie 12 mėnesių.

Felton Road vynai puikiai atsiskleidžia jauni, tačiau aukščiausios kokybės ‘Pinot Noir’ gali gražiai bręsti 10–15 metų, išlaikydami balansą, aromatinį gilumą ir eleganciją.

Felton Road

Felton Road

Naujoji Zelandija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti