Vilnius

Klaipėda

Domaine Billaud - Simon

1–77

Domaine Billaud‑Simon – viena seniausių ir įtakingiausių Chablis  regione, įkurta dar 1815 m. Charles Louis Noël Billaud. Nuo 2014 m. ūkis priklauso Domaine Faiveley šeimai, tačiau išlaiko savo dviejų šimtų metų tradiciją ir stilių. Vynai garsėja rafinuotumu, struktūra ir grynu ‘Chardonnay’ charakteriu, reprezentuojančiu klasikinį Chablis stilių.

Vynuogynai

Ūkis valdo apie 17 hektarų – įskaitant 4 Grand Cru ir 4 Premier Cru sklypus (pvz., Montée de Tonnerre, Fourchaume, Vaillons) Vynmedžiai auginami ant Kimmeridžio kalkakmenio ir molio dirvožemių, suteikiančių vynui išskirtinį minerališkumą. Ūkis taiko tvarios praktikos metodus (pvz., rankinę derliaus atranką, minimalų herbicidų naudojimą).

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chablis AOC
    • Chardonnay - 100%
  • 0,75 L 12%
47,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chablis AOC
    • Chardonnay - 100%
    • Minerališkas, gaivus baltasis
  • 0,75 L 12,5%
47,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chablis AOC
    • Chardonnay - 100%
    • Minerališkas, gaivus baltasis
  • 0,75 L 12%
47,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chablis AOC
    • Chardonnay - 100%
    • Minerališkas, gaivus baltasis
  • 0,75 L 12,5%
57,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chablis 1er Cru AOC
    • Chardonnay - 100%
    • Taurus, koncentruotas, minerališkas baltasis
  • 0,75 L 13%
64,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chablis 1er Cru AOC
    • Chardonnay - 100%
    • Taurus, koncentruotas, minerališkas baltasis
  • 0,75 L 13,5%
67,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chablis 1er Cru AOC
    • Chardonnay - 100%
    • Taurus, koncentruotas, minerališkas baltasis
  • 0,75 L 13%
76,00

Vyno stilius

Domaine stengiasi kurti švarų, minerališką Chablis, su puikiu rūgšties ir vaisiškumo balansu. Vynai – elegantiški, rafinuoti, išraiškingi tiek jauni, tiek subrendę. Fermentuojama nerūdijančio plieno talpose (kai kuriems Premier/Grand Cru – nedidelė dalis senų ąžuolo foudre statinių), taip išlaikant vaisių tyrumą ir subtilią ir minimalistinę ąžuolo integraciją .

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Pagrindiniai vynai be ąžuolo brandinami 14–16 mėn. nerūdijančio plieno talpose; tam tikros Premier/Grand Cru etiketes brandinamos dalinai sename ąžuole . Vynai yra skanūs jauni, tačiau turi brandos potencialą – 5–15 metų, o Grand Cru vynai – iki 20 metų.