1–9 iš 9
Nicolas Rossignol – naujosios kartos Burgundijos vyndarys ir Volnay kaimelio žvaigždė, gaminantis vynus iš nuosavų bei šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose. Savo karjerą pradėjo 1994 m. šeimos vyninėje, o prieš tai kaupė patirtį įtakingose vyninėse Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Télégraphe), Bordo, Pietų Afrikos Stellenbosche. Šis įvairiapusis išsilavinimas suformavo savitą Nicolas vyndarystės techniką.
Vyndarys gamina apie 30 skirtingų vynų ir teigia, kad „kurdami daugiau vynų, mes greičiau mokomės – patirtis darant vieną vyną praturtina kitą“. Pagrindinė Nicolas Rossignol specializacija – Volnay ir Pommard vynai, suteikiantys unikalią galimybę paragauti ir palyginti net 8–9 skirtingus terroir iš šių apeliacijų. Be to, jis gamina vynus iš Beaune, o jo bazinis cuvée Héritière kilęs iš 1922 m. sodinto ‘Pinot Noir’ vynuogyno šalia Pommard, kurio mažo derlingumo senieji vynmedžiai suteikia išskirtinę ekspresiją.
Pasak vyndario, Volnay ir Pommard skiriasi savo terroir: Volnay įsikūręs saulėtame šlaite, todėl jo taninai yra švelnesni ir apvalesni, o Pommard, esantis ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio, pasižymi tvirtesniais, išraiškingais taninais.
Ūkyje laikomasi biodinaminės filosofijos, vadovaujamasi mėnulio kalendoriumi, o vyninėje taikomas gravitacinis judėjimas ir itin kruopšti vynuogių atranka.
Vyno stilius
Nicolas Rossignol vynai yra sofistikuoti, turintys gilias spalvas, išgrynintus, intensyvius vaisius, šilkinius taninus ir ilgame poskonyje išliekantį subtilų uogų saldumą.
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Prestižiniai vynuogynai
Nicolas Rossignol dirba su vynuogynais Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose, kiekvienas jų kruopščiai prižiūrimas pagal biodinaminės žemdirbystės principus.
Pagrindiniai terroir:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami su natūraliomis mielėmis, brandinami ąžuolo statinėse (naujo ąžuolo kiekis kontroliuojamas, siekiant išlaikyti vaisių grynumą). Brandinimo trukmė priklauso nuo terroir ir stiliaus, paprastai nuo 12 iki 18 mėnesių.
Nicolas Rossignol vynai puikiai atsiskleidžia tiek jaunystėje, tiek bręsdami 8–12 metų, o geriausi pavyzdžiai – ir ilgiau.