Vilnius

Klaipėda

Domaine Nicolas Rossignol

1–99

Nicolas Rossignol – naujosios kartos Burgundijos vyndarys ir Volnay kaimelio žvaigždė, gaminantis vynus iš nuosavų bei šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose. Savo karjerą pradėjo 1994 m. šeimos vyninėje, o prieš tai kaupė patirtį įtakingose vyninėse Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Télégraphe), Bordo, Pietų Afrikos Stellenbosche. Šis įvairiapusis išsilavinimas suformavo savitą Nicolas vyndarystės techniką.

Vyndarys gamina apie 30 skirtingų vynų ir teigia, kad „kurdami daugiau vynų, mes greičiau mokomės – patirtis darant vieną vyną praturtina kitą“. Pagrindinė Nicolas Rossignol specializacija – Volnay ir Pommard vynai, suteikiantys unikalią galimybę paragauti ir palyginti net 8–9 skirtingus terroir iš šių apeliacijų. Be to, jis gamina vynus iš Beaune, o jo bazinis cuvée Héritière kilęs iš 1922 m. sodinto ‘Pinot Noir’ vynuogyno šalia Pommard, kurio mažo derlingumo senieji vynmedžiai suteikia išskirtinę ekspresiją.

Pasak vyndario, Volnay ir Pommard skiriasi savo terroir: Volnay įsikūręs saulėtame šlaite, todėl jo taninai yra švelnesni ir apvalesni, o Pommard, esantis ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio, pasižymi tvirtesniais, išraiškingais taninais.

Ūkyje laikomasi biodinaminės filosofijos, vadovaujamasi mėnulio kalendoriumi, o vyninėje taikomas gravitacinis judėjimas ir itin kruopšti vynuogių atranka.

Vyno stilius

Nicolas Rossignol vynai yra sofistikuoti, turintys gilias spalvas, išgrynintus, intensyvius vaisius, šilkinius taninus ir ilgame poskonyje išliekantį subtilų uogų saldumą.

  • Raudonasis vynas – daugiausia gaminamas iš ‘Pinot Noir’. Volnay vynai – elegantiški, su minkštais taninais ir subtilia struktūra; Pommard – galingesni, su ryškia taninų struktūra ir ilgu, koncentruotu poskoniu. Beaune vynai išsiskiria pusiausvyra ir klasikinės Burgundijos charakteriu.
  • Specialūs cuvée – tokie kaip Héritière, gaminami iš senųjų ‘Pinot Noir’ vynmedžių, brandinami kaip Premier Cru lygio vynai.
Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
16 / 100
Nicolas Rossignol Volnay AOC 2018
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Volnay AOC
    • Pinot Noir - 100%
    • Lengvas, vaisiškas, švelnių taninų raudonasis
  • 0,75 L 13%
74,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Pommard AOC
    • Pinot Noir - 100%
    • Lengvas, vaisiškas, švelnių taninų raudonasis
  • 0,75 L
78,00
90 / 100
Nicolas Rossignol Les Petits Noizons Pommard AOC 2017
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Pommard AOC
    • Pinot Noir - 100%
    • Lengvas, vaisiškas, švelnių taninų raudonasis
  • 0,75 L 13%
91,00
91 / 100
Nicolas Rossignol Les Vignots Pommard AOC 2015
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Pommard AOC
    • Pinot Noir - 100%
    • Lengvas, vaisiškas, švelnių taninų raudonasis
  • 0,75 L
96,00
93 / 100
Nicolas Rossignol Chaponniere Pommard 1er Cru AOC 2018
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Pommard 1er Cru
    • Pinot Noir - 100%
    • Taurus, gaivus, minerališkas raudonasis
  • 0,75 L 14%
102,00
90 / 100
Nicolas Rossignol Argillieres Pommard 1er Cru AOC 2017
  • EKO
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Pommard 1er Cru
    • Pinot Noir - 100%
    • Taurus, gaivus, minerališkas raudonasis
  • 0,75 L 13%
124,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Pommard 1er Cru
    • Pinot Noir - 100%
    • Taurus, gaivus, minerališkas raudonasis
  • 0,75 L 13%
124,00
89 / 100
Nicolas Rossignol Reversees Beaune 1er Cru AOC 2016
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Beaune Premier Cru AOC
    • Pinot Noir - 100%
    • Taurus, gaivus, minerališkas raudonasis
  • 0,75 L 13%
84,00
94 / 100
Nicolas Rossignol Cailleret Volnay 1er Cru AOC 2017
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Volnay 1er Cru AOC
    • Pinot Noir - 100%
    • Taurus, gaivus, minerališkas raudonasis
  • 0,75 L 13%
145,00

Prestižiniai vynuogynai

Nicolas Rossignol dirba su vynuogynais Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose, kiekvienas jų kruopščiai prižiūrimas pagal biodinaminės žemdirbystės principus.

Pagrindiniai terroir:

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai fermentuojami su natūraliomis mielėmis, brandinami ąžuolo statinėse (naujo ąžuolo kiekis kontroliuojamas, siekiant išlaikyti vaisių grynumą). Brandinimo trukmė priklauso nuo terroir ir stiliaus, paprastai nuo 12 iki 18 mėnesių.

Nicolas Rossignol vynai puikiai atsiskleidžia tiek jaunystėje, tiek bręsdami 8–12 metų, o geriausi pavyzdžiai – ir ilgiau.