Raudonasis sausas
Vyne puikiai dera išraiškingas prieskonių ir gėlių aromatas, kurį apgaubia juodųjų serbentų bei mentolio natos. Tvirtas ir koncentruotas vynas tuo pačiu kiek neįprastai minerališkas. Ilgas brandinimo potencialas, per ateinančius 12-15 metų turėtų dar labiau atsiskleisti.
Patiekite 16-18 °C temperatūros su raudona mėsa, tunu, antiena spanguolių padaže.
The 2017 Volnay 1er Cru Les Caillerets is one of the purest, most fragrant wines in the cellar, unfurling in the glass with aromas of rose petals and potpourri that mingles with sweet fruit tones of cherry and raspberry. On the palate, it's medium to full-bodied, satiny and supple, with a lovely line of acidity, a fine-grained chassis of tannin and a beautifully defined finish.
Nicolas Rossignol – naujosios kartos Burgundijos vyndarys ir Volnay kaimelio žvaigždė, gaminantis vynus iš nuosavų bei šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose. Savo karjerą pradėjo 1994 m. šeimos vyninėje, o prieš tai kaupė patirtį įtakingose vyninėse Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Télégraphe), Bordo, Pietų Afrikos Stellenbosche. Šis įvairiapusis išsilavinimas suformavo savitą Nicolas vyndarystės techniką.
Vyndarys gamina apie 30 skirtingų vynų ir teigia, kad „kurdami daugiau vynų, mes greičiau mokomės – patirtis darant vieną vyną praturtina kitą“. Pagrindinė Nicolas Rossignol specializacija – Volnay ir Pommard vynai, suteikiantys unikalią galimybę paragauti ir palyginti net 8–9 skirtingus terroir iš šių apeliacijų. Be to, jis gamina vynus iš Beaune, o jo bazinis cuvée Héritière kilęs iš 1922 m. sodinto ‘Pinot Noir’ vynuogyno šalia Pommard, kurio mažo derlingumo senieji vynmedžiai suteikia išskirtinę ekspresiją.
Pasak vyndario, Volnay ir Pommard skiriasi savo terroir: Volnay įsikūręs saulėtame šlaite, todėl jo taninai yra švelnesni ir apvalesni, o Pommard, esantis ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio, pasižymi tvirtesniais, išraiškingais taninais.
Ūkyje laikomasi biodinaminės filosofijos, vadovaujamasi mėnulio kalendoriumi, o vyninėje taikomas gravitacinis judėjimas ir itin kruopšti vynuogių atranka.
Vyno stilius
Nicolas Rossignol vynai yra sofistikuoti, turintys gilias spalvas, išgrynintus, intensyvius vaisius, šilkinius taninus ir ilgame poskonyje išliekantį subtilų uogų saldumą.
Prestižiniai vynuogynai
Nicolas Rossignol dirba su vynuogynais Volnay, Pommard ir Beaune apeliacijose, kiekvienas jų kruopščiai prižiūrimas pagal biodinaminės žemdirbystės principus.
Pagrindiniai terroir:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami su natūraliomis mielėmis, brandinami ąžuolo statinėse (naujo ąžuolo kiekis kontroliuojamas, siekiant išlaikyti vaisių grynumą). Brandinimo trukmė priklauso nuo terroir ir stiliaus, paprastai nuo 12 iki 18 mėnesių.
Nicolas Rossignol vynai puikiai atsiskleidžia tiek jaunystėje, tiek bręsdami 8–12 metų, o geriausi pavyzdžiai – ir ilgiau.