Baltasis sausas
Minerališkas ‘Sauvignon Blanc’, gimęs ant titnago (silex) šlaitų Chavignol apylinkėse – viename prestižiškiausių Sancerre terroir. Tai vynas, kuriame atsiskleidžia išgryninta Sancerre esmė – jėga ir preciziškumas.
Aromatas – intensyvus ir rafinuotas, kupinas citrinų žievelės, greipfruto, baltųjų persikų ir žolelių natų. Jas papildo dūmo, titnago, šlapių akmenų ir jūros druskos niuansai – klasikinis silex stilius, suteikiantis vynui savitą, uolienomis dvelkiantį charakterį.
Burnoje vynas – koncentruotas, sausas ir preciziškas, su išskirtinai švaria struktūra ir gyva rūgštimi. Skonis balansuoja tarp citrusų gaivos, žaliųjų vaisių ir subtilaus minerališko sūrumo, kuris veda į ilgą, drėgną akmenį primenantį poskonį.
Vynuogės auginamos ant senų vynmedžių, kurie auga titnago ir kalkakmenio šlaituose Chavignol regione, kur dirvožemio mineralai suteikia vynui įpatingo kompleksiškumo. Dėl vėsaus klimato ir atšiaurių vėjų uogos bręsta lėtai, todėl išlaiko natūralų rūgšties balansą bei aromatus.
Fermentacija vyksta senose ąžuolo statinėse, o brandinimas trunka apie 10–12 mėn. su mielių nuosėdomis, suteikiant vynui apvalumo, tekstūros ir subtilaus prieskoniškumo.
Tai vynas, kuris puikiai atskleidžia savo regiono identitetą – įtemptas, tauriai griežtas, rafinuotas, turintis išskirtinį ilgaamžiškumą. Gali būti brandinamas 8–10 metų, per tą laiką įgyja medaus, vaškinės tekstūros ir riešutiškų tonų.
Tiekti 10–12 °C prie austrių, jūros ežių, šukučių, ožkos sūrio „Crottin de Chavignol“ arba citrininiu sviestu keptos baltos žuvies.
Henri Bourgeois Vyninė, įsikūrusi Chavignol miestelyje, yra viena svarbiausių Sancere, Luaros slėnyje. Ūkį valdo jau dešimta Burgeois šeimos karta, o viskam vadovauja energingasis Jean - Marie Bourgeois. Kažkada teturėję 2 ha, o dabar vyninei priklauso net 65 ha vynuogynų geriausiuose Sancere, Puillly- Fume šlaituose. Luaros slėnis pasižymi ypatinga dirvožemių įvairove, kuri subtiliai veikia čia auginamas vynuoges ir iš jų gaunamus vynus. Pats vyndarys Jean-Marie Bourgeois remiasi sena šeimos tradicija ir nesistengia vyno „pagaminti“, o tik padeda per vyną atsiskleisti unikalioms Luaros slėnio sąlygoms: dėl čia esančios skirtingo tipo dirvožemių ir mikroklimatų įvairovės (terroir) vyndarys gali sukurti skirtingus, išraiškingo stiliaus vynus iš šio regiono tradicinės Sauvingnon Blanc vynuogės. Šios vyndarių šeimos vynai yra tradiciškai brandinami ąžuolinėse statinėse, kurios papildo vaisiškai, citrusiškai kvepiančius vynus subtiliais sviesto, šviežių kepinių aromatais.