Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Baltasis sausas

Les Freres Couillaud Domaine de la Ragotiere Coeur de Shistes Chardonnay 2023

17,00

Aprašymas

Luaros slėnio ‘Chardonnay’ atskleidžia Sangèze kalvų rafinuotumą, kur paviršiuje atsiveria šisto dirvožemiai, o pietinė ekspozicija užtikrina išskirtinį uogų nokumą.

Aromatuose juntami citrusai, baltieji persikai ir subtilios gėlių natos, kurias praturtina švelnūs ąžuolo akcentai. Burnoje vynas elegantiškas ir daugiasluoksnis – su ryškia rūgštimi, minerališkumu bei ilgu, harmoningai subalansuotu poskoniu.

Jis gaminamas iš ‘Chardonnay’ vynuogių. Apie 30 metų amžiaus vynmedžiai įsišakniję šisto dirvožemyje. Vynuogės skinamos rugsėjį, kruopščiai rūšiuojamos ir švelniai spaudžiamos. Fermentacija vyksta su pilna malolaktine konversija, po kurios vynas 12 mėnesių brandinamas: 20 % – naujesnėse prancūziško ąžuolo statinėse, 80 % – nerūdijančio plieno talpose.

Patiekimas

Rekomenduojama patiekti 10–12 °C temperatūroje. Puikiai dera su Breso vištiena, kreminiu risotu su grybais ir brandintu Comté sūriu.

Apie gamintoją

Château de la Ragotière istorija siekia XIV amžių, kai kilminga Loré de la Ragotière šeima įkūrė šį ūkį. Nuo 1979 metų valdas perėmė broliai Bernard, François ir Michel Couillaud, tapę tikrais Muscadet regiono ambasadoriais. Jų vizija – siekti aukščiausios kokybės ir kuo autentiškiau atskleisti terroir savitumą, išlaikant tradicijas ir tuo pat metu diegiant modernius vyndarystės principus.

Vyno stilius
Château de la Ragotière vynai garsėja savo šviežumu, elegancija ir subtiliu minerališkumu, būdingu Atlantui artimiems vynuogynams.

  • Baltieji vynai (pagrinde iš ‘Melon de Bourgogne’) pasižymi gaiviu citrusų ir baltų gėlių aromatu, minerališku charakteriu bei švaria, tiksline rūgštimi.
  • Tipiškas regiono stilius – Muscadet Sèvre et Maine sur lie, kur vynas brandinamas ant mielių nuosėdų, įgaudamas daugiau tekstūros, kompleksiškumo ir subtilaus kreminio pojūčio.

Prestižiniai vynuogynai
Ūkis įsikūręs Sèvre et Maine apeliacijoje – tai prestižiškiausia Muscadet vyno gamybos zona. Kalkakmenio, molio bei skalūno dirvožemiai suteikia vynams struktūros ir minerališkumo, o Atlanto klimatas padeda išsaugoti natūralų gaivumą. Couillaud šeima kruopščiai prižiūri savo vynuogynus, siekdama sukurti vynus, kurie tiksliai atspindėtų vietos terroir.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Château de la Ragotière vynai dažniausiai brandinami ant mielių nuosėdų („sur lie“) nuo kelių mėnesių iki metų, o tai suteikia gomuriui sodrumo, tekstūros ir papildomo kompleksiškumo. Šie vynai puikiai atsiskleidžia jauni, kai dominuoja gaiva ir minerališkumas, tačiau ilgesnis brandinimas leidžia jiems išvystyti subtilius brandos niuansus.

Château de la Ragotière

Château de la Ragotière

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti