Baltasis sausas
Retas, nedideliais kiekiais gaminamas „Muscadet“ vynas iš Luaros slėnio atskleidžia jūros pakrantės terroir eleganciją ir minerališką gaivumą.
Jis atsiveria citrusų, svarainių, mangų, pasiflorų bei greipfrutų aromatais, kuriuos papildo subtilios baltųjų persikų ir gėlių natos. Burnoje jis svarus, bet kartu gaivus – su ryškiu minerališkumu, ekspresyvia rūgštimi ir lengvu riešutišku poskoniu, suteikiančiu ypatingą balansą.
Šis „Muscadet“ gaminamas iš ‘Melon de Bourgogne’ vynuogių. Vynmedžiai auga granito dirvožemyje, jų amžius siekia apie 40 metų. Vynas 10 mėnesių brandinamas su mielių nuosėdomis.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie šukučių, sušių, keptos baltos žuvies.
Château de la Ragotière istorija siekia XIV amžių, kai kilminga Loré de la Ragotière šeima įkūrė šį ūkį. Nuo 1979 metų valdas perėmė broliai Bernard, François ir Michel Couillaud, tapę tikrais Muscadet regiono ambasadoriais. Jų vizija – siekti aukščiausios kokybės ir kuo autentiškiau atskleisti terroir savitumą, išlaikant tradicijas ir tuo pat metu diegiant modernius vyndarystės principus.
Vyno stilius
Château de la Ragotière vynai garsėja savo šviežumu, elegancija ir subtiliu minerališkumu, būdingu Atlantui artimiems vynuogynams.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkis įsikūręs Sèvre et Maine apeliacijoje – tai prestižiškiausia Muscadet vyno gamybos zona. Kalkakmenio, molio bei skalūno dirvožemiai suteikia vynams struktūros ir minerališkumo, o Atlanto klimatas padeda išsaugoti natūralų gaivumą. Couillaud šeima kruopščiai prižiūri savo vynuogynus, siekdama sukurti vynus, kurie tiksliai atspindėtų vietos terroir.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Château de la Ragotière vynai dažniausiai brandinami ant mielių nuosėdų („sur lie“) nuo kelių mėnesių iki metų, o tai suteikia gomuriui sodrumo, tekstūros ir papildomo kompleksiškumo. Šie vynai puikiai atsiskleidžia jauni, kai dominuoja gaiva ir minerališkumas, tačiau ilgesnis brandinimas leidžia jiems išvystyti subtilius brandos niuansus.