Baltasis sausas
Vynas pagamintas iš geriausių Eola-Amity Hills biodinaminio ūkio vynuogyno derliaus. Vynmedžiai auga kalkingame jūrinių nuosėdų dirvožemyje. Sultys fermentuotos 600 litrų ąžuolo statinėse (18% iš jų naujos) su laukinėmis mielėmis. Malolaktinė fermentacija įvykusi pilna. Prieš išpilstymą vynas 6 mėn. laikytas su mielių nuosėdomis nerūdijančio metalo talpose.
Sultingų obuolių, kriaušių, abrikosų kvapų puokštė persipina su šlapio akmens ir baltųjų trumų aromatais. Sotus, gyvybingas, citrinų žiedų, svarainių minerališko ilgo poskonio.
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie krabų salotų, omarų, paruoštų su sviestu ir žolelėmis, šaltai rūkyta žuvimi, oto su baltaisiais trumais, lašišos su voveraitėmis.
“This latest bottling is more broadly sourced than previous vintages, including some fruit from the Van Duzer Corridor. It's a sappy, salty and delightful wine, with a juicy mix of apple, pear, apricot and peach. A seam of butterscotch fills out in the finish, along with well-integrated, toasty barrel highlights.” - Paul Gregutt
"Brisk and steely, with pinpoint focus, this version offers lemon blossom, quince and crushed rock accents that linger on the vibrant finish." - Tim Fish
Lingua Franca – viena moderniausių ir labiausiai vertinamų vyninių Oregono valstijoje, įsikūrusi Willamette Valley regione, garsėjančiame vėsaus klimato ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’. Vyninė įkurta 2012 m. legendinio Master Sommelier Larry Stone, kuris, po ilgos karjeros geriausiuose pasaulio restoranuose, nusprendė įgyvendinti savo svajonę – kurti vyną, kalbantį terroir kalba. Šiame projekte jį palaiko vienas garsiausių Burgundijos vyndarių Dominique Lafon (Meursault), o vyno gamybą kuruoja Thomas Savre, patirties įgijęs dirbdamas su tokiais autoritetais kaip DRC ir Domaine Dujac. Pavadinimas „Lingua Franca“ simboliškai reiškia „bendrą kalbą“ – vyno kalbą, jungiančią žmones visame pasaulyje.
Vyno stilius
Lingua Franca vynai garsėja savo elegancija, švarumu, minerališkumu ir balansu. Stilius paremtas minimalios intervencijos filosofija – fermentacija vykdoma tik su natūraliomis mielėmis, brandinimas ant nuosėdų („sur lie“) suteikia ilgesnį poskonį ir tekstūriškumą, o prancūziškas ąžuolas naudojamas subtiliai, tik tam, kad praturtintų vyną, bet neužgožtų terroir. Tai vynai, kurie yra malonūs ragauti jaunystėje, tačiau kartu demonstruoja brandos potencialą.
Prestižiniai vynuogynai
Pagrindinė Lingua Franca pasididžiavimo vieta – LSV Estate Vineyard, įsikūręs pietiniame Eola–Amity Hills šlaite. Čia terroir formuoja:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Lingua Franca vynai brandinami naudojant aukštos kokybės prancūziško ąžuolo statines, dažnai tik su nedidele dalimi naujo ąžuolo, kad būtų išsaugotas subtilumas. Dėl savo struktūros ir preciziškumo šie vynai puikiai atsiskleidžia jauni, bet kartu pasižymi ilgu brandinimo potencialu, leidžiančiu jais mėgautis ir po dešimtmečio.