Baltasis sausas
Marc Morey Puligny-Montrachet 1er Cru „Les Pucelles“ AOC 2023 – tai išties Côte de Beaune perlas, įkūnijantis kruopštų Domaine Marc Morey et Fils vyno gamybos meistriškumą. Šis „Premier Cru“ vynas kilęs iš itin vertinamo Puligny-Montrachet vynuogyno, esančio netoli legendinio „Grand Cru Bienvenues-Bâtard-Montrachet“.
Vynas pasižymi žavinga, ryškia aukso geltonio spalva. Aromatai atsiskleidžia intensyviais, nokiais ir nuostabiai kompleksiškais kvapais, kuriuose dominuoja baltųjų ir geltonųjų vaisių, tokių kaip persikai ir pasifloros, natos. Šias vaisių natas papildo subtilios sviesto ir vanilės užuominos, kartu su puikiai integruotais ąžuolo niuansais.
Burnoje vynas atsiskleidžia kreminėmis vaisių natomis su subtilia minerališkumo išraiška, išryškindamas ličio ir abrikosų skonius. Karamelės ir skrudinimo akcentai suteikia dar daugiau kompleksiškumo. Viskas vainikuojama ilgu ir išliekančiu poskoniu, atskleidžiančiu gyvybingą energiją ir vilioti vilioti citrinų užuominas, liudijančias apie gryną, minerališką „terroir“ parašą.
Tiekti 10-12°C temperatūros prie baltos žuvies, paukštienos su švelniu padažu, minkštų sūrių.
Jei norite pajusti tikrąją Burgundijos dvasią, verta prisiminti „Domaine Marc Morey & Fils“ vardą. Šie vyno namai išaugo Chassagne-Montrachet širdyje. Jų istorija prasidėjo dar 1919 metais, kai Fernandas Morey, pasibaigus Pirmajam pasauliniam karui, ten įkūrė savo ūkį. Šiandien jau ketvirtoji karta – Sabina Mollard su savo vyru Bernardu Mollardu – su meile tęsia šeimos tradicijas. Bernardas Mollardas – tikras savo srities talentas, vienas tų vyndarių, kurie ne tik seka tradicijomis, bet ir drąsiai ieško naujų kelių į vyno gerbėjų širdis.
Vyno stilius: Kiekvienas butelis – atskira istorija
„Domaine Marc Morey & Fils“ vynas – tai subtili elegancijos, minerališkumo ir kompleksiškumo darna. Kiekvienas butelis pasakoja savo vynuogyno istoriją, atspindėdamas unikalų jo charakterį. Jie tarsi šnabžda apie natūralius procesus, apie minimalų žmogaus įsikišimą, kuris leidžia atsiskleisti tikrajam vynuogių šviežumui ir geriausiems terroir niuansams.
Prestižiniai vynuogynai: Ten, kur gimsta unikalumas
Kai ateina derliaus metas, vynuogės renkamos rankomis. Fermentacija vyksta tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek ąžuolo statinėse, derinant senąsias tradicijas su naujomis galimybėmis.
Brandinimas ir mėgavimasis: Laikas – geriausias vyno draugas
„Domaine Marc Morey & Fils“ vynai kviečia mėgautis jais įvairiais savo gyvavimo momentais. Jie yra malonūs ir jauni, tačiau turi tą magišką galią bręsti ir tobulėti. Baltieji vynai 10–12 mėnesių ilsisi ant mielių nuosėdų ąžuolo statinėse, o raudonieji – net iki 15 mėnesių.