Kenijos kavos trauktinė
Tai - ne kavos likeris, o tik tolimas jo miražas. Pakruojo dvaro spirito varykloje perfrazuoti šį užstalės folkloru tapusį gėrimą padėjo vidutiniškumo netoleruojantys Huracan rūšinės kavos ekspertai, kruopščiai atrinkę istorines, 1893 metais į Kenijos krantus prancūzų misionierių atgabentas arabikos pupeles. Dviejų tyrumo skonyje ieškančių kūrėjų rezultatas - meistriška stipriai išreikšto uogiško ir tiršto kakavinio plombyro kavos skonio trauktinė. Kviečiame permąstyti.
Gėrimai buvo įvertinti sidabro ir bronzos medaliais „Berlin Craft Spirit 2020” parodoje.
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilo alkoholis, kavos pupelės 9 %, nerafinuotas cukranendrių cukrus.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pakruojo dvare gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje, kai čia veikė ligoninė, vaistinė ir „apotiekoriaus“ įkurta spirito varykla. Tų laikų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare bei plačiai paplito po visą kraštą. Šiandien šioje istorinėje vietoje atgimė pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla Lietuvoje, kur senoviniai, iš vario pagaminti, malkomis kūrenami distiliavimo indai vėl užkurti tam, kad sukurtų naują stipriųjų gėrimų istorijos puslapį.
Stilius
Pakruojo dvaro gėrimai išsiskiria unikaliu charakteriu, jungiančiu senąsias receptūras ir šiuolaikinę craft filosofiją.
Paveldas ir išskirtinumas
Darykla gimė iš Pakruojo dvaro tradicijų, kurios siekia XVIII amžių. Senoviniai receptai, perduoti iš kartos į kartą, šiandien atgimsta per craft distiliacijos meną. Autentiška aplinka ir kruopščiai atkurtas distiliavimo procesas leidžia sujungti praeitį su dabartimi ir sukurti gėrimus, kurie atspindi tiek Lietuvos paveldą, tiek šiuolaikinio craft judėjimo dvasią.