Baltasis sausas
Gaivus ir žaismingas vynas – jauno vynuogyno stebuklas
Vynas, pagamintas iš gana jauno vynuogyno, pasižymi gaivumu, lieknumu ir žaismingumu, kuris puikiai atspindi šviežumą ir jauną vyno charakterį. Sultys fermentuotos tiek naujose, tiek naudotose ąžuolo statinėse, todėl vynas įgauna subtilų ąžuolinį atspalvį, kuris puikiai dera su vaisiškais aromatais.
Vynas brandintas 9 mėn. ąžuolo statinėse ir dar 2 mėn. metalo talpose, kas suteikia vynui subtilumo ir išskirtinumo. Aromatų paletė atveria gaivius ananasų, džiovintų svarainių ir meliono kvapus, kurie puikiai dera su obuolio ir narcizo natomis. Šie aromatai susipina į ilgą sviestišką, minkštą tropinių vaisių poskonį.
Šis vynas – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta švelnius, tačiau gaivius vynus su subalansuotu vaisiškumu ir subtiliu ąžuolo akcentu.
Patiekti 11-13 °C temperatūros prie lašišos kepsnio su prieskoninių žolelių padažu ar paukštienos grietinėlės padaže.
Shelby Perkins Harter – viena iš nedaugelio vyndarių pasaulyje, turinti lietuvių kilmės šaknų. Jos proprosenelis Aleksandras Kvietkauskas, o vėliau jo sūnus Antanas XX amžiaus pradžioje emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas, kur šeima pradėjo naują gyvenimą. Praėjus kelioms kartoms, Shelby pasirinko netradicinį kelią – teisininkės karjerą valstybiniame sektoriuje ji iškeitė į vyndarystę.
Jos pirmieji žingsniai prasidėjo Kalifornijoje, Sonomos regione, kur Shelby išsinuomojo namą-vyninę ir pasirašė sutartį su senbuviu vynuogynų savininku dėl 128 metų senumo ‘Zinfandel’ vynuogynų priežiūros. Taip gimė „Perkins Harter The Weight Old Vine Zinfandel“ – retas, istoriškai svarbus vynas, kurio pagaminama vos apie 1500 butelių. Šis riboto leidimo vynas greitai atkreipė dėmesį į Shelby, kaip į talentingą ir savo amatui atsidavusią vyndarę.
Vyno stilius
Shelby Perkins Harter vynai pasižymi elegancija, preciziška struktūra ir ryškiu terroir atspindžiu.
Prestižiniai vynuogynai
Didžiausias Shelby pasididžiavimas – jos pačios rankomis pasodintas vynuogynas Oregone. Kruopščiai parinktas terroir, biodinaminės praktikos ir ribotas derlius leidžia kurti riboto leidimo vynus, kurių kiekvienas butelis pasakoja unikalią istoriją – tiek apie vietos gamtą, tiek apie asmeninę vyndarės kelionę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami naudojant tradicines prancūziško ąžuolo statines, o naujo ąžuolo dalis visuomet išlaikoma saikinga, kad nebūtų užgožtas vaisiškumas ir terroir charakteris. Shelby vynai yra patrauklūs ragauti jauni dėl savo vaisiškumo ir šviežumo, tačiau taip pat pasižymi brandinimo potencialu, atsiskleidžiančiu laikui bėgant.