Garsiosios „Poli“ grapos virtuozo Jacopo Poli'o ir konditerio Dario bendras kūrinys. Panetonė su grapa – tradicinis italų kalėdinis pyragas kepamas vieną kartą per metus. „Panettone“ įdaryta razinomis, muskatiniu vynu bei pagardinta kremu su grapa. Šis pyragas itin minkštas, drėgnos bei purios struktūros. Įdaras jam suteikia subtilaus deserto akcentų, kuris lengvai taps tikra kalėdinio stalo puošmena. Jis supakuotas į įspūdingą metalinę cilindro formos dėžutę, tai puiki kalėdinė dovana verslo partneriams ar šeimos nariams.
Sudedamosios dalys: kviečių miltai, Moscato Grappa Poli saldus kremas (16 %), (gliukozės sirupas, cukrus, vanduo, kiaušinio trynys, Moscato Grappa Poli sviestas (16 %), etilo alkoholis, nugriebto pieno milteliai, pieno baltymai, pieno išrūgų milteliai, konservantai: kalio sorbatas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, pektinas, emulsikliai: gyvulinės kilmės mono ir riebalų rūgščių digliceridai; Sultana razinos (16 %), švieži kiaušiniai, sviestas, cukrus, natūralios mielės, šviežių kiaušinių tryniai, emulsikliai: gyv. kilmės mono ir riebalų rūgščių digliceridai, gliukozės sirupas, pieno proteinai, kakavos sviestas, druska, natūralūs prieskoniai.
Sudėtyje yra pieno ir jo produktų, sojos, glitimo pėdsakų. Gali būti riešutų, sezemų sėklų.
Energinė vertė (100 g): 1674 kJ/ 400kcal, riebalai 19 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 11 g, angliavandeniai 49 g, iš kurių cukrūs 30 g, skaidulų 2 g, baltymai 6 g, druska 0,53 g.
1898m. šiaudinių skrybėlių gamintoją GioBattą aistra grapai privertė pasigaminti mažą distiliatorių ir eiti per pažįstamus vyndarius distiliuojant po vyno spaudimo likusią vynuogių masę. Šį jo hobį perėmė jo vaikai ir vaikaičiai - anūkas Jacopo Poli šiandien gamina vieną iš geriausių Italijoje grapų.
Įspūdingoje distiliarinėje laikomasi penkių pagrindinių principų:
Pirma, naudojama tik šviežia ir sveika žaliava, jos atvežama vienai dienai ir tik toks kiekis, kokį gali perdirbti turima įranga.
Antra, žaliava distiliuojama iškart, nelaikoma.
Trečia, naudojami seniausi istoriniai distiliatoriai.
Ketvirta, dirbama be perstojo ir aistringai.
Penkta, gerbiamas produktas bei vartotojas.
Šie principai padeda Jacopo Poli'o šeimai pagaminti nuostabaus gėlių, prieskonių, vaisių aromato ir švelnaus, elegantiško ar intensyvesnio, rupesnio skonio grapas bei likerius, kurie pripažįstami daugelyje pasaulio šalių, bei puikuojasi garsiausių restoranų meniu.