Vaisių ir uogų sausas
Šeimos vyninėje „Roksala“ vynai gaminami iš Sėlių krašte užaugintų, surinktų, kruopščiai atrinktų vaisų ir uogų, panaudojant senąsias vyndarystės tradicijas, asmeninę patirtį bei atradimus.
Vynas gaminamas Pet-Nat metodu, kai fermentacijos metu atidžiai sekamas likutinio cukraus kiekis ir dar vykstant fermentacijos procesui vynas išpilstomas į butelius. Tokiu metodu gaminamo vyno buteliuose yra natūralių mielių nuosėdų, kurios kiekvienam buteliui suteikia žaismingumo. Pagrindinė vyno žaliava – rabarbarai, bet rožinei spalvai gauti dėta šiek tiek aviečių.
Patiekti atvėsintą iki 8 ° C, puikus aperityvas, tinka prie baltos žuvies su riebesniais padažais.
Taručių kaime, Rokiškio rajone, prie pat sienos su Latvija įsikūrusi kaimo turizmo sodyba „Roksala“. Ramioje vietoje, šalia Suvainiškio telmologinio draustinio esančioje sodyboje Jūsų lauks iki 50 žmonių talpinanti pokylių salė, antrame pastato aukšte įrengti šeši kambariai su visais patogumais. Norintieji galės išsivanoti pirtyje, pastatytoje prie pat tvenkinio kranto. Šeimoje turime senas naminio vyno darymo tradicijas ir net devyni sodyboje gaminami lietuviški naminiai vynai turi Lietuvos tautinio paveldo sertifikatus. Apsilankiusieji sodyboje galės ne tik apžiūrėti šiauriausią Lietuvoje vynuogyną ir paragauti įvairių vaisių bei uogų vyno, bet ir susipažinti su vyno gamybos subtilybėmis, užsisakyti edukacinę programą „Vyno kelias“. Taip pat suteiksime galimybę žvilgtelėti į sodybos pasididžiavimą – vyno rūsį, su jame sukaupta vyno kolekcija. Kadangi sodyba yra prie pat didžiulio miško masyvo, tai puiki galimybė uogauti, grybauti, ar tiesiog pabūti gamtos apsuptyje.