Vaisių ir uogų sausas
Prökuls“ - tai senasis, vokiškas Priekulės pavadinimas.
Vynas daromas iš žaliųjų ir raudonųjų agrastų mišinio, tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu, 12 mėn. laikomas su mielėmis.
Raudonojo aukso spalvos vynas kvepia šermukšniais, agrastais, greipfrutais, medetkomis.Lengvas, gaivus, su lengva karstelėjusia nata.
Likutinis cukraus kiekis vyne iki 2g/l.
Tiekti 6-8 °C kaip aperityvą, prie Kuršių marių keptų žuvų, baklažanų ir antienos troškinio.
Memel Wine – tai ambicinga Lietuvos vyninė, įsikūrusi pajūryje, Klaipėdos krašte, tarp Priekulės ir Drevernos, kurianti aukštos kokybės vaisių ir uogų vyną, vertinamą tiek vietos gurmanų, tiek tarptautinių vyno entuziastų. Pasitelkdama senąsias tradicijas, vietines uogas ir šiuolaikinius enologijos principus, Memel vyninė išsiskiria autentišku skoniu, natūralumu ir meile savo krašto skoniams.
„Memel wine“ yra maža šeimos vyninė.
Vyninė specializuojasi natūralių vaisių/uogų vynų gamyboje, naudodama aukštos kokybės lietuviškas uogas ir vaisius:
Agrastų vynas
Juodųjų serbentų vynas
Aviečių, vyšnių, šermukšnių ir kitų uogų vynas
Visi vynai riboto leidimo.
Kiekvienas vyno butelis – tai rankų darbo kūrinys, kuriame išlaikytas tikrasis uogų aromatas ir subtilus natūralus saldumas arba rūgštingumas.