Prancūziškas, minkštas, švelnus sūris iš nepasterizuoto karvės pieno (lait cru). Šis sūris gaminamas tik nuo rugpjūčio 15 iki kovo 31 dienos, tris savaites brandinamas apjuostas egliniu "diržu". Nors Europos Sąjungos reglamentai neleidžia sūrio gamyboje naudoti medienos talpų, „Mont d'Or“ sūrio gamyba yra saugoma ir jį išimtinai galima brandinti medinėse dėžutėse. Sūrio žievelė gali pasidengti pilkuoju ar baltuoju pelėsiu, tačiau tai galima nesunkiai nuvalyti skudurėliu sudrėkintu pasūdytu vandeniu.
Mont d'Or'ą siūloma lengvai pašildyti orkaitėje (neišėmus iš dėžutės), nuimti viršutinę luobelę ir patiekti su šviežia prancūziško tipo duona. Šis sūris išskirtinai puikiai dera su jaunais beaujolais ir "kaimiško" tipo vynais.
Sudedamosios dalys: nepasterizuotas karvių pienas, druska, renetas.
Sudėtyje yra pieno ir jo produktų pėdsakų.
Energinė vertė (100g) 1250 kJ / 302 kcal, riebalai 25 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 16 g, angliavandeniai 0,5 g, iš kurių cukrų 0,5 g, baltymai 19 g, druska 1,4 g.
Laikyti 4 - 8 °C laipsnių temperatūroje.