Raudonasis sausas
Vynas pagamintas iš Saperavi Budešuri vynuogių, kurios yra Saperavi klonas. Budešuri reiškia ”elegantiškas, grakštus“. Kekės yra taisyklingo kūgio formos, o vynuogės ovalios. Subręsta 2 savaitėm anksčiau nei Saperavi. Sulčių spalva tamsesnė, turi daugiau antocianinų. Saperavi Budeshuri vynas įprastai yra „apvalesnis“, švelnesnis gomuriui, subtilesnis, bet ne mažiau kompleksiškas.
Vynuogės atrinktos iš vynuogynų, augančių kairiajame Alazani upės krante. Vynmedžiai, pasodinti 2002 m., auga lengvame kalkingai smėlingame dirvožemyje. Vynas gaminamas Qvevri (požeminės terakotos amforos) viduje 3–5 mėnesius pagal tradicinę regioninę techniką.
Gautas vynas yra sodrus, gilios spalvos, jame jaučiamos tamsiosios slyvos, juodieji pipirai, gėlės, prieskoninės žolelės. Vynas sultingas ir minkštas, vidutinio kūno, draugiškos rūgšties, smulkių taninų. Poskonis puikiai subalansuotas ir itin elegantiškas.
Rekomenduojama tiekti 14-16°C temperatūros. Puikiai derės prie raudonos mėsos troškinių/kepsnių, kietųjų sūrių.
Tchotiashvili vyninė gamina aukščiausios kokybės natūraliuosius Sakartvelo vynus brandindami juos moliniuose kvevri induose. Nors vyninė sąlyginai jauna, tačiau remiasi tūkstantmečius siekiančiomis tradicijomis. Vyninės įkūrėjas Kakha Tchotiashvili ypatingą dėmesį skiria vietinių Sakartvelo vynuogių kultivavimui bei atkūrimui veislių, kurio balansuoja ant išnykimo ribos. Visi vynai fermentuojami laukinių mielių pagalba, išpilstomi nefiltruoti. Tchotiashvili vynuogynai 600-700 m aukštyje veši Alazanio upės slėnyje rytinėje Sakartvelo dalyje esančiame Kakhetijos regione. Ūkis kultivuoja senąsias vietines vynuogių veisles: Saperavi, Khikhvi, Kisi, Mtsvane ir Rkatsiteli.