Raudonasis sausas
Minkštas, puikaus balanso, ilgo poskonio vynas, kurio alkoholinė fermentacija vykdyta atskirai kiekvienos vynuogės, kontroliuojamoje temperatūroje. Maceracija truko 20-25 dienas. Vyno brandinimas vyko sumaišius vynus 20-32 hl ąžuolinėse statinėse 6-8 mėn. ir dar kelis mėn. vynas laikytas butelyje. Gilios rubino spalvos vynas kvepia saldymedžiu, gervuogėmis, džiovintomis slyvomis, juodąja arbata, šokoladu.
Tiekti 16- 18 °C prie raudonos mėsos kepsnių, sūdytos mėsos, brandžių sūrių.
The Capanna farm, owned by the Cencioni family since 1957, is situated in the Montosoli area, to the north of Montalcino. It was founded by Giuseppe Cencioni and, helped by his sons Benito and Franco, it was one of the first farms of the modern period of Brunello. They started bottling their own wines in the 1960's and after Brunello di Montalcino was granted DOC status in 1966, Giuseppe was one of the 25 founders of the Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.