Raudonasis sausas
Dešiniojo kranto Bordo pavyzdys – Château Croix du Rival Lussac-Saint-Émilion. Tai vynas, kuriame ‘Merlot’ dominuoja savo švelniu, apvaliu charakteriu, o ‘Cabernet Franc’ suteikia struktūros, aromatinių natų ir subtilios prieskoniškos įtampos.
Aromate atsiveria prinokusių slyvų, juodųjų serbentų ir vyšnių natos, lydimos tabako, kedro medienos ir vanilės atspalvių. Kvapas kompleksiškas, rafinuotas ir aiškiai išreiškiantis brandų Bordo stilių – čia vaisius dera su žemės, prieskonių ir švelnaus ąžuolo niuansais.
Burnoje vynas pilno kūno, turintis švelnius, bet tvirtus taninus ir subalansuotą rūgštį. Skonis gilus – tamsių uogų, šokolado ir skrudinto ąžuolo tonai pereina į ilgą, elegantišką poskonį su subtilia žolelių ir minerališkumo nata.
Vynuogės auga Lussac-Saint-Émilion kalvose, ant molingo ir kalkingo dirvožemio, kuris suteikia vynui struktūros, tankio ir elegancijos.
Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose, naudojant kontroliuojamą temperatūrą, kad išliktų vaisiškumas, o brandinimas truko apie 12–14 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse (iš jų apie 30 % naujų).
Patiekimo rekomendacija: 16–18 °C temperatūroje su klasikiniais jautienos patiekalais, pavyzdžiui, keptu antrekotu su žolelių sviestu, lėtai troškinta aviena su rozmarinu, arba brandintu kietuoju sūriu, tokiu kaip „Comté“.