Putojantis sausas
Vynas gaminamas tradiciniu putojančio vyno būdu. Vynuogių sulčių fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpose. Antrinė fermentacija ir brandinimas su mielėmis vykdomi butelyje bei trunka 40 mėn.
Vynas gelsvo atspalvio su žalsvu krašteliu, pavasarinių jazminų, vyšnių ir gudobelių žiedų aromatų. Burnoje juntami švelnūs citrusinių vaisių, plaktos grietinėlės ir lengvai skrudintų riešutų skoniai.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, su austrėmis, kepta žuvimi (jūros ešeriu), svieste keptomis jūros šukutėmis ar minkštais sūriais, tokiais kaip Langres.
Nedideliame Jura regione „Rolet“ vyninę 1942 metais įkūrė Desire Rolet. 1958 metais visi 4 jo vaikai nusprendė tęsti šeimos verslą ir perėmė vyninės valdymą iš tėvo. Vyninė pamažu įsigijo vis daugiau premium vynuogynų Arbois, Côtes du Jura ir L’Étoile apeliacijose. Vynuogės visada skinamos tik rankomis, nors stačiuose vynuogynuose tai išties nėra lengva užduotis. Vynuogynuose niekada nenaudojami pesticidai ir herbicidai. „Rolet“ vyninėje šeima kantriai magnum dydžio buteliuose kaupia brandaus vyno archyvą, kuris po specialaus užsakymo išsiunčiamas tik patikrinus vyno kokybę ir pakeitus kamštį nauju.