Fotoreportažas iš „Château Saint – Maur” Provanse
Paskelbta: 2021-08-03
Vasara, rožinis vynas ir Provansas – neatskiriami. Šio blyškiai rožinės spalvos vyno net 90% išgeriama vasaros sezono metu. Pasidairykite po Sen Tropezo apylinkėse įsikūrusią “Saint-Maur” vyninę. Pajuskite Pietų Prancūzijos vasaros dvelksmą.
Liepos pabaigoje ‘Grenache’, ‘Cinsault’, ‘Syrah’ pradeda mėlynuoti ir kaupti cukrų – prasideda nokimo laikotarpis. Jis baigsis rugsėjo mėn., kai uogų sultyse cukraus koncentracija pasieks 200 gr/l.
Molio ir kalkakmenio dirvožemis, o po ja, dar žemiau – vulkaninis skalūnas. Ant kalno šlaito – Grimo (Grimaud) kaimelis.
Vyninėje gaminama ir šiek tiek raudonojo vyno. Jam skirtas fermentacijos talpas galima atpažinti iš durelių, per kurias po fermentacijos išimamos vynuogių odelės ir sėklytės.
Rožinis vynas daromas kaip baltasis – spalva išgaunama kelias valandas palaikius vynuoges spaudyklėje, iš kurios sultys be odelių keliauja į fermentacijos talpas.
Statinės – baltojo ir raudonojo vyno brandinimui.
Dideli buteliai dabar madingi.
Vyninėse mėgstamas menas. Belaukdami vyno taurės galite apžiūrėti eilinę parodą.
Arūnas ir Rasa Starkai teigiamai įvertino „Château Saint-Maur“ vynus.
Vyninėje įsitaisė ir senų kabrioletų pardavėjai.
Antibo turguje - pipirai. Pipirų kvapo galima aptikti ir Provanso vyne. Spėkite kurių.
Arūno Starkaus nuotraukos.
Pasivaikščiojimas video formatu.