Įvairi žuvis ir vynas
Paskelbta: 2021-12-16
Ledo ant ežerų taip ir nesulaukiame, todėl žuvies šventėms teks ieškoti parduotuvėse. Tai tinkamas patiekalas ir kukliai kūčių vakarienei, ir šventiniam Kalėdų stalui. Kadangi skaitote „Vyno klubo“ ekspertų paruošą informaciją, tikimės, kad gyvenimą norite paversti švente ir dėl didesnio gurmaniško malonumo esate pasiruošę atidžiai rinktis vyną, nes žuvis žuviai nelygu.
Sterkas, karšis, ešerys. Bet koks ąžuolo statinėse nebrandintas baltasis vynas.
Lašiša. Geras, klasikinis baltasis – svarus, gaivus, minerališkas ir intensyvus. Tinka ir gaivus rožinis.
Lynas, menkė. Gaivus, kvapnus, ąžuolo statinėje nebrandintas baltasis.
Upėtakis, lydeka. Bet koks nebrandintas arba šiek tiek statinėse pabrandintas baltasis.
Plekšnė, otas. Nelabai rūgštus baltasis, gali būti matęs ąžuolo, geriau, kad būtų amžiaus suminkštintas.
Tunas. Vidutinio svarumo, ne pernelyg rūgštūs baltieji, daugelis rožinių ir labai lengvi, atvėsinti, ąžuolo statinėj nebrandinti raudonieji.
Auksaspalvis sparas (dorada). Taurus, ąžuolo statinėje brandintas arba švelnus pietinių provincijų baltasis.
Sterkas, karšis, ešerys
Baltasis sausas
Wimmer Czerny Fumberg Gruner Veltliner Wagram 2020
- Austrija
- Vagramas
-
- Grüner Veltliner - 100%
-
- Minerališkas, gaivus baltasis
- 0,75 12.5%