Kaip išsirinkti kāvą?
Paskelbta: 2022-12-29
Kava (cava) – tradicinio metodo (antroji fermentacija butelyje) putojantis vynas iš Ispanijos. Tačiau visų pirma reikia turėti omenyje, kad neseniai keletas ekologinių kavos gamintojų iš Penedeso įkūrė savo asociaciją ir pasivadino „Corpinnat“. Šis užrašas savaime reiškia aukštą kokybę, nes vynuogės skinamos rankomis, visi vynuogynai auginami ekologiškai ir t. t.
Bendra taisyklė renkantis klasikinį ispanišką vyną, taip pat ir kāvą, „Corpinnat“ – žiūrėti brandinimo: ilgas brandinimas su mielių nuosėdomis pažymimas žodeliais Reservair Granreserva. Taigi, to paties vyndario Gran reserva vynas yra geresnis už Reserva.
Yra gamintojų (pavyzdžiui, „Gramona“ – „Corpinnat“ gamintojas), kurie su mielių nuosėdomis išlaiko vyną 100 mėnesių. Autolitiški yra „Agusti Torello“ vynai.
Dažniausiai naudojamas ‘Macabeo’, ’Xarello’, ‘Parellada’ vynuogių mišinys.
Tačiau yra ir įdomių sprendimų – antai rožinis „Agusti Torello Trepat“ yra iš senovinių’Trepat’ vynuogių.
Lengvesnę, gaivesnę kavą daro „Mascaro“.
Putojantis
Mascaro Cava Semi-Seco “Ambrosia”
- Ispanija
-
- Macabeo - 30%
- Parellada - 60%
- Xarel·lo - 10%
-
- Lengvas, vaisiškas, pusiau saldus putojantis
- 0,75 12%