„Nat‘Cool“ vyno taisyklės ir etiketės
Paskelbta: 2022-06-29
- Jokių taisyklių
- Visada laikykis pirmos taisyklės
- Mažiau yra geriau
- „Cooler“ = mažiau alkoholio, mažiau ekstrakcijos, mažiau sumaišties
- Autentiškas, ekologiškas, padarytas „Cool“ žmonių
- Litrinis butelis
- Nebrangus
- Neįtikėtinas būties lengvumas
Pasigėrėkite, kokias etiketes jam sukūrė Lietuvos žmonės. Nes „Cool“ vynas turi būti su linksma etikete.
Dapkutė Rasa
Giedrė Mockienė
Giedrė Mockienė
Herman Drowning
Renata Vičinienė
Greta Janulytė
Renata Vičinienė
Pawel Swoboda
Renata Vičinienė
Niepoortų šeima gamina portus beveik du šimtus metų. Tai viena įtakingiausių porto šeimų. Tačiau pastaraisiais dešimtmečiais Dirkas Niepoortas išgarsėjo gaiviais, nedaug alkoholio turinčiais sausais vynais, kurie gaminami pagal Burgundijos vyno pavyzdį. 80 ha Doro (Douro) regione papildė vynuogynai Bairadoje, Daune (Dao), Vinjo Verdėje. Ir prieš keletą metų pasirodė „Nat‘Cool“ serija, kurios tikslas – natūralumas: kuo mažiau įsikišimo gamybos metu ir 0 g arba kuo mažiau sulfitų. Svarbi sąlyga – vynai turi atspindėti regiono, kuriame pagaminti, terroir.
Todėl į Nat‘Cool“ pavadinimu pažymėtus litrinius butelius pilstomas modernus, lengvas, gaivus, vaisiškas vynas, taigi skanus ir svarbiausia – įperkamas, kasdienis, terasoje šiek tiek atvėsintas geriamas vynas. Portugališki legendinio Dirko Niepoorto sugalvoti, bet dabar jo sūnų kuriami: baltasis „Vinho Verde“ – šiek tiek drumstas, raudonasis iš Dauno ar Bairados – su nedaug taninų, net ir portas padarytas toks pat jaunatviškas, o štai sausasis iš Doro – laikytas amforose. Aišku, kad visi ekologiški, kai kurie dar ir biodinamiški, turintys natūralaus pikantiškumo, angliškai vadinamo funkiness.