Pirmieji Naujųjų metų pusryčiai – čederio vafliai ir šampanas!
Paskelbta: 2022-12-29
GABRIELĖ ŽUTAUTAITĖ („PUSRYČIAMS“)
Įsivaizduokite: atsikeliate sausio 1-ą dieną, ir į lovą Jums atkeliauja taurė šampano ir garuojantys čederio vafliai su tik ką iškeptu kiaušiniu (sunny side up!) ir žalumynais. Daug geriau naujus metus pradėti taip, o ne su vakarykštės puotos likučiais. Siūlome pasiruošti iš anksto ir dalinamės prie šampano tobulai tinkančiu maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ receptu ir rekomenduojame rytui pasilikti šampano.
Čederio vafliai pagal Gabrielę Žutautaitę („Pusryčiams“)
Reikės
40 g sviesto
60 g (apie pusė stiklinės) tarkuoto čederio sūrio
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
60 g (apie 4 v. šaukštai) graikiško jogurto
175 g mėgstamų miltų (aš naudojau pusę baltų kvietinių ir pusę speltos)
½ a. š. kepimo miltelių
150 ml vandens arba mėgstamo pieno (aš naudojau vandenį)
Gaminimas
- Ištirpinkite sviestą ir atsidėkite jį į šoną.
- Dubenyje išplakite kiaušinius. Įmaišykite jogurtą, druską, vandenį, vėl gerai išplakite.
- Sudėkite sausus ingredientus – miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite, bet nepermaišykite – geriau jau keli miltų gumuliukai nei perplakta tešla.
- Supilkite sviestą ir permaišykite taip, kad tešla įgautų lengvą blizgesį.
- Atsargiai įsukite čederio sūrį.
- Kepkite vaflius vaflių keptuvėje. Serviruokite su savo mėgstamais priedais.
Ką dėti ant viršaus?
Kadangi sūrių vaflių su čederiu skonis gana nepretenzingas ir turi tvirtą tekstūrą, juos galima panaudoti pagrindą sumuštiniui, ant kurio galima krauti viską.
Pavyzdžiui:
- visokiausių rūšių kiaušiniai – virti su lukštu arba be lukšto, kepti iš vienos pusės (sunny side up) ar net kiaušinienė,
- kepta šoninė, aplieta klevų sirupu,
- sūdyta arba rūkyta lašiša,
- sūriai: trupintas parmezanas, plėšyta mocarela arba dar geriau – į šonus iškrentanti burrata,
- keptos daržovės – paprikos, pievagrybiai, smidrai,
- šviežios daržovės – pomidoriukai, gražgarstės ar špinatai, avokadai,
- marinuotos arba raugintos daržovės – greitai marinuoti svogūnai, kimčiai arba tiesiog rauginti agurkėliai, saulėje džiovinti pomidorai,
- visokiausi pabarstukai – svogūnų traškučiai, kanapių ar sezamų sėklos, daigai.
Skanių ir putojančių Jums naujametinių pusryčių!