Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • Falstaff Sparkling Special 2021

    93 / 100

  • James Suckling

    92 / 100

  • International Wine and Spirits Competition 2021

    90 / 100

Andreola Vigna Ochera Rive di Rolle Dry Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Andreola Vigna Ochera Rive di Rolle Dry Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

28,00

Aprašymas

Harmonijos koncertas taurėje. Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio 350mvjl aukštyje. Paviršiniame dirvožemio sluoksnyje gausu organinių medžiagų, dumblo ir gelsvai rudo smėlio su juodais atspalviais. Žemiau 75 cm gylyje randame geltoną smėlėtą molį, o tada pereiname prie smulkaus dumbluoto smėlio, kuriame gausu mineralinių druskų, ištirpusių iš viršutinių lygių per pastaruosius 10 000 metų formuojantis dirvožemiui. Apelsinų žiedų, visterijų, obuolių ir persikų, cukruotų mandarinų ir apelsinų, ličių, saldžių prieskonių ir marcipanų aromatų. Baltos kreminės putos, elegantiškas, gaivus.

Likutinis cukraus kiekis - 24g/l

 

Patiekimas

Patiekti 6-8 °C prie bekreminių desertų, lengvų salotų, kaip aperityvą.

Vertinimas

90 / 100

International Wine and Spirits Competition 2021

92 / 100

James Suckling

93 / 100

Falstaff Sparkling Special 2021

Apie gamintoją

Istorija

„Andreola“ įkurta 1984 m., jos steigėjas – Nazzareno Pola, o šiuo metu vadovauja jo sūnus Stefano Pola. Įmonė įsikūrusi Farra di Soligo, Treviso provincijoje (Venetas, Italija). 

Pavadinimas „Andreola“ naudojamas bendrovei, o pilnas juridinis pavadinimas – „Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola“.

Teritorija ir vitikultūra

Įmonė veikia Valdobbiadene DOCG – prestižinėje vyno zonoje, kurioje gaminami išskirtiniai putojantys vynai. Vynuogynai apima apie 70 ha juros–Kalcarenito bei molio šlaituose, dažnai vadinamuose „heroic viticulture“ (vitikultūra ant statmenų šlaitų) dėl ūkininkavimo sudėtingumo. 

Dominuojanti vynuogė – Glera, šalia auginamos ir autochtoninės vietinės veislės – Bianchetta, Perera bei Verdiso. 

Filosofija ir identitetas

– Įmonė ryžtingai nusprendė atsisakyti termino „Prosecco“ etiketėse ir vis labiau akcentuoti regioną „Valdobbiadene DOCG“, siekdama pabrėžti augavietės ypatumus ir kokybę. 
– „Rive“ linija (vieno vynuogyno produkcija) – strategija, leidžianti individualizuoti vynus pagal mikrotteritorijas ir terroir.
– Dėmesys kokybei: rankinis derliaus nuėmimas, optimizuotos technologijos, kad būtų saugoma vynuogių charakteristika, minimalus intervencijų laipsnis. 

Produkcija ir kryptys

– Įmonė gamina putojančius vynus pagal Valdobbiadene DOCG reikalavimus: brut, extra dry, dry, taip pat „Rive“ vyno linijas.
– Vyno namai turi savo „Experience Room“ ir „Heroic Store“, skirtus turistams – tai leidžia patirti vyno gamybą, vitikultūros sąlygas bei regiono kraštovaizdį.

 Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.

Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola

Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti