Putojantis sausas
Vynuogių derlius renkamas rankomis nuo aukščiausių vyninės prižiūrimų augaviečių Valdobbiadene DOCG apylinkėse 300mvjl. Apylinkėse vyrauja molio ir smiltainio dirvožemis.
Vynas daromas "Charmat" metodu. Antra fermentacija vykdyta didelėse nerūdijančio plieno talpose.
Vaisiško kriaušių ir obelų žiedų, meliono bei citrinos žievelės aromatai. Gaivus skonis sukuria puikų balansą ir atsvarą vaisiškumui. Ilgai išliekantis poskonis.
Tiekti 8 - 10 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais bei ne itin saldžiais kepiniais.
Kriaušių, obelų žiedų aromato. Gaivios rūgšties, o lengvas saldumas dera su gaiviu vaisišku skoniu. Labai ilgai išliekančio poskonio vynas
The nose shows aromatic notes of apple blossom over tones of perfumed tangerine and candied lemon zest. Quite refreshing on the palate with a crisp acidity supporting the hints of sweetness.
„Andreola“ įkurta 1984 m., jos steigėjas – Nazzareno Pola, o šiuo metu vadovauja jo sūnus Stefano Pola. Įmonė įsikūrusi Farra di Soligo, Treviso provincijoje (Venetas, Italija).
Pavadinimas „Andreola“ naudojamas bendrovei, o pilnas juridinis pavadinimas – „Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola“.
Įmonė veikia Valdobbiadene DOCG – prestižinėje vyno zonoje, kurioje gaminami išskirtiniai putojantys vynai. Vynuogynai apima apie 70 ha juros–Kalcarenito bei molio šlaituose, dažnai vadinamuose „heroic viticulture“ (vitikultūra ant statmenų šlaitų) dėl ūkininkavimo sudėtingumo.
Dominuojanti vynuogė – Glera, šalia auginamos ir autochtoninės vietinės veislės – Bianchetta, Perera bei Verdiso.
– Įmonė ryžtingai nusprendė atsisakyti termino „Prosecco“ etiketėse ir vis labiau akcentuoti regioną „Valdobbiadene DOCG“, siekdama pabrėžti augavietės ypatumus ir kokybę.
– „Rive“ linija (vieno vynuogyno produkcija) – strategija, leidžianti individualizuoti vynus pagal mikrotteritorijas ir terroir.
– Dėmesys kokybei: rankinis derliaus nuėmimas, optimizuotos technologijos, kad būtų saugoma vynuogių charakteristika, minimalus intervencijų laipsnis.
– Įmonė gamina putojančius vynus pagal Valdobbiadene DOCG reikalavimus: brut, extra dry, dry, taip pat „Rive“ vyno linijas.
– Vyno namai turi savo „Experience Room“ ir „Heroic Store“, skirtus turistams – tai leidžia patirti vyno gamybą, vitikultūros sąlygas bei regiono kraštovaizdį.
Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.