Putojantis sausas
„Champagne Diebolt-Vallois Brut Fleur de Passion 2002“ reprezentuoja retą ir kompleksišką Kramano „Chardonnay“ stiliaus išraišką.
Šis vintažinis šampanas iš pradžių kvepia gaiviai ir elegantiškai, su švelniomis gėlių natomis. Jam atsivėrus, pajusite ąžuolo, žaliojo obuolio, citrinos ir lengvus skrudintos duonos akcentus. Ragaujant, vynas iš pradžių yra traškus ir koncentruotas, vėliau tampa kiek švelnesnis. Jame atsiskleidžia baltųjų persikų, mineralų ir jūros sūrumo natos. Poskonis ilgas, išsiskiriantis migdolų niuansais.
„Cuvée Fleur de Passion“ yra vienas svarbiausių „Diebolt-Vallois“ namų šampanų, gaminamas vien iš ‘Chardonnay’ vynuogių, surinktų iš senų vynuogynų, esančių garsiajame Grand Cru Kramano kaimelyje. Šis šampanas daromas vien geriausiais derliaus metais.
Baziniai vynai buvo fermentuojami ir brandinami ąžuolo statinėse, vengta malolaktinės fermentacijos, siekiant išsaugoti nepriekaištingą vyno grynumą. Filtracija ir vyno skaidrinimas taip pat nebuvo atliekami, leidžiant unikaliam terroir visiškai atsiskleisti.
Šio derliaus dozažas yra 3 g/l, dar labiau pabrėžiant jo pirminį charakterį.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie austrių, ant grotelių keptų vėžiagyvių arba žuvies karpačio.
The 2002 Brut Blanc de Blancs Fleur de Passion is initially a rather tightly-wound, angular wine. With some time in the glass, this Champagne becomes a little more generous, yet it remains focused in its expression of white peaches, flowers and minerals. The finish is long, sweet and ultimately quite seductive, even if this isn’t an especially accessible wine at this stage. The Fleur de Passion is made from the estate’s oldest vines in Cramant and aged in barrel.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.