Putojantis sausas
Champagne Diebolt-Vallois Brut Fleur de Passion 2005 siūlo išskirtinę Kramano „Chardonnay“ šampano išraišką, atskleidžiančią derlių, kuriame sodrumas ir struktūra kaip niekada ryški.
Šis nepaprasto derliaus šampanas pasižymi sodrių kriaušių ir obuolių aromatais. Tai elegantiškas šampanas, kurio kvapų paletę papildo akacijų žiedų, anyžių ir verbenos natos. Subtilios prieskonių ir dervos užuominos, atsiradusios brandinant statinėse, puikiai pabrėžia vynui būdingą riešutiškumą.
Burnoje atsiskleidžia žavingi obuolių ir kriaušių, pyrago ir auksinių razinų skoniai. Vynas pasižymi subtilia puta, tvirta rūgštimi, vedančia į ilgą ir kreidišką poskonį.
„Cuvée Fleur de Passion 2005“ yra daromas išskirtinai iš ‘Chardonnay‘ vynuogių, augančių senuose vynuogynuose keliuose Kramano „Grand Cru“ vynuogynuose. Vynuogės skintos gana vėlai, siekiant užtikrinti optimalų sunokimą. Baziniai vynai buvo fermentuojami barrique statinėse. Svarbiausia, skirtingai nei kiti vyninės cuvée vynai, šis vynas nebuvo paveiktas malolaktinės fermentacijos.
Dozažas – 5 g/l.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie austrių, ant grotelių keptų vėžiagyvių arba žuvies karpačio.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.