Putojantis
Ieškantiems šampano, kuriame dera elegancija ir ryškus charakteris, Champagne Diebolt-Vallois Brut Prestige iš „Grand Cru“ vynuogynų puikiai tiks.
Blyškios aukso spalvos šampanas pasižymi intensyviu ir kompleksišku aromatu, kuriame persipina citrinų, antaninių obuolių, persikų, citrininių morengų, imbiero bei kokoso drožlių kvapai. Burnoje vynas yra sausas, gausios rūgšties, kreminės tekstūros ir ilgai trunkančio poskonio, kuriame išryškėja kreidos niuansai.
Šiam šampanui „Chardonnay“ vynuogės auginamos prestižiniuose „Côte des Blancs“ regiono „Grand Cru“ kaimeliuose: Cramant, Chouilly ir Le Mesnil sur Oger. Galutinį mišinį sudaro trijų skirtingų derliaus metų vynai, brandinti ąžuolo statinėse.
„ Vallois Brut Prestige“ brandinamas nerūdijančio plieno talpyklose, taip pat vykdoma malolaktinė fermentacija. Tai trejų metų mišinys, kuriame yra apie 50 % rezervinių vynų, brandintų didelėse 40 hektolitrų ąžuolo statinėse.
Dozažas – 4 g/l.
Tiekti 9-12 °C temperatūros, kaip aperityvą, su austrėmis, jūros gėrybėmis, keptu otu, gardintu bešamelio padažu, keptos lašišos.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.