Putojantis sausas
„Femme de Champagne“ – prestige cuvee šampanas, daromas iš skirtingų metų derliaus vynų. Dominuojančios „Chardonnay“ vynuogės užaugintos Grand Crus vynuogynuose Mont-Aigu (Chouilly kaimelis), Chapelle (Avize), Terre de Noel (Oger) ir Chetillon bei Aillerand (Mesnil sur Oger) suteikia gėrimui gaivią, išraiškingą rūgštį. Tuo tarpu „Pinot Noir“- suteikia tvirtumą ir charakterį.
Kiekvieno plotelio vynuogių sultys fermentuojamos atskirose ąžuolinėse statinėse.
Auksinio atspalvio vynas kvepia šviežios sviestinės bandelės, migdolų, vanilės, džiovintų citrusinių vaisių aromatais. Burnoje šampanas sukuria ilgai išliekantį gerai subalansuoto gėrimo įspūdį.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie blynelių pagardintų ikrais, austrių, benedikto kiaušinio pagardinto brandintu, kietuoju sūriu ir sūdyta lašiša.
Mineral and spicy in the nose, hazelnut, licorice, peanut, algae, a hint of vanilla, very fine mousse, delicate yet tantalizing palate, discreetly presented substance, elegance and grace, and yet a lot of mineral firmness. And just just so much sweetness that freshness and fine-ness remain in the foreground.
The NV Brut Grand Cru Femme de Champagne (L6305NM, disgorged in October 2016, tasted in November 2017) is a blend of four grand cru villages: Avize, Chouilly, Le Mesnil-sur-Oger (Chardonnay: 80%) and Ambonnay (Pinot Noir: 20%). Fermented at 14% in oak, the wine opens with a clear, fresh and subtle bouquet of white fruits with citrus flavors that indicate the freshness and finesse of Chardonnay. It is a lean and very elegant, juicy but also creamy and well-structured blend with a long and aromatic finish that reveals the junior Pinot Noir part. There is nice salinity and green tea flavors (mint) in the aftertaste. This is still a very fresh and youthful example. Dosage: five grams per liter.
A powerful prestige cuvée with a dense palate, formed by fine bubbles. It’s very dry and phenolic with some tannin that makes it crunchy and intense. Dried apple, peach and pear. Needs a few years to soften but already delicious.
Įsikūrę 1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje prestižinėje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval-Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba ėmė sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Įdiegęs modernias technologijas ir pažangią įrangą, jis reikšmingai prisidėjo prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval-Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji sėkmingai vadovauja įmonei iki šiol.
2007 metais Carol Duval-Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove, įrodydama savo lyderystę ir įtaką regione. „Duval-Leroy“ valdo 200 hektarų vynuogynų prestižiniuose Côte des Blancs, Montagne de Reims ir Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar jungiami prie didelių konglomeratų. Aukšta šampanų kokybė yra nuolat pripažįstama – 2008 metais „Duval-Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas, o pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai jų šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.
Vyno stilius
„Duval-Leroy“ šampanai pasižymi elegancija, subtilumu ir puikiu balansu, atspindinčiu skirtingų Šampanės regionų terroir ypatumus. Didelis dėmesys skiriamas ‘Chardonnay’ veislei, kuri dominuoja jų vynuogynuose Côte des Blancs.
Prestižiniai vynuogynai
„Duval-Leroy“ valdo vynuogynus trijuose pagrindiniuose Šampanės regionuose, kurių kiekvienas prisideda prie šampanų charakterio:
Šių skirtingų terroir derlius ir kruopštus darbas rūsyje leidžia „Duval-Leroy“ kurti įvairius ir aukštos kokybės šampanus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Duval-Leroy“ šampanai yra brandinami rūsiuose ilgą laiką, dažnai viršijantį apeliacijos reikalavimus. Tai suteikia jiems kompleksiškumo, smulkesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors kai kuriais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės cuvée, ypač „Blanc de Blancs“, turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir niuansų. „Duval-Leroy“ yra vertinami tiek dėl savo jaunatviško gaivumo, tiek dėl brandos kompleksiškumo.