Putojantis sausas
Puikus „Louis Roederer“ rožinis šampanas, šis cuvée gali būti sukurtas tik iš optimaliai prinokusių vynuogių, o tai dažnai yra didelis iššūkis vėsesniame Šampanės regione.
Šampanas pasižymi švelniu auksiniu rožiniu atspalviu. Intensyviame aromate atsiskleidžia sultingų persikų, raudonųjų serbentų ir citrusinių vaisių kvapai. Burnoje jis sodrus, sultingas ir maloniai minerališkas, lydimas prinokusių nektarinų ir citrinų skonių. Ilgas poskonis pasižymi subtiliu kartumu ir šiek tiek sūriomis natomis.
„Louis Roederer Champagne Rosé“ sudarytas iš maždaug 63% ‘Pinot Noir’ ir 37% ‘Chardonnay’ vynuogių, o 24% vyno brandinama ąžuolo statinėse. Po keturių metų ant mielių nuosėdų, cuvée dar 6 mėnesius brandinamas.
Dozažas: 8 g/l.
Tiekite 6-8 °C prie jūros gėrybėmų, austrių arba kaip aperityvą.
Louis Roederer šampano namai, įkurti 1776 metais Reimse, Prancūzijoje. Jie daugiau nei 240 metų kuria aukščiausios kokybės šampaną, vertinamą visame pasaulyje . Šie nepriklausomi šeimos valdomi namai išgarsėjo sukūrę legendinį „Cristal prestige cuvee“. Iki šių dienų įmonės valdymas išliko šeimos rankose. Šiuo metu ūkiui vadovauja septintos kartos atstovas Fredericas Rouzaud. „Louis Roederer“ išsiskiria tuo, jog didžiąją dalį savo šampanų gamina tik iš nuosavuose vynuogynuose užaugintų vynuogių, kurių didžioji dalis plyti prestižinėse Grand Cru teritorijose.
Unikalus Louis Roederer šampano stilius
Louis Roederer šampanai pasižymi elegancija, subtilumu, puikiu balansu ir brandos potencialu . Didelis dėmesys skiriamas aukščiausios kokybės vynuogėms iš nuosavų vynuogynų ir kruopščiam vyndarystės procesų įgyvendinimui .
Prestižiniai Louis Roederer vynuogynai
„Louis Roederer“ valdo įspūdingus 240 ha vynuogynų, kurių didžioji dalis yra Grand Cru ir Premier Cru teritorijose .
Nuosavi vynuogynai leidžia „Louis Roederer“ griežtai kontroliuoti vynuogių kokybę ir užtikrinti šampanų išskirtinumą .
Brandinimas ir geriausias vartojimo laikotarpis
„Louis Roederer“ šampanai yra brandinami ilgą laiką, taip suteikiant jiems daugiau kompleksiškumo ir subtilumo . Net ir bazinis „Brut Premier“ yra brandinamas kelerius metus. Vintažiniai ir prestižiniai „Cuvée“ šampanai, tokie kaip „Cristal“, brandinami dar ilgiau, įgaudami ypatingą gylį ir eleganciją . Šie šampanai pasižymi puikiu brandinimo potencialu.