Putojantis sausas
„Roederer Cristal“ yra vienas žymiausių ir labiausiai geidžiamų šampanų pasaulyje. Jis buvo sukurtas dar 1876 metais, tad šis šampanas turi vieną ilgiausių itin aukštos kokybės šampano išpilstymo istorijų.
Aukso spalvos vynas išsiskiria švelnia puta ir intensyviu sultingų raudonųjų vaisių bei lazdyno riešutų aromatu. Vėliau atsiskleidžia subtilios lengvai skrudintos kakavos, pyrago ir vanilės natos. Burnoje juntami vaisių, vanilės ir baltų gėlių akcentai.
Šio šampano pagrindą sudaro „Grand Cru“ vynuogynai, kuriuos Louis Roederer įsigijo XIX amžiaus viduryje. Tuo metu, kai kiti šampano namai pirko vyną iš vynuogių augintojų, Roederer perėmė visą gamybos procesą į savo rankas – nuo vynuogyno iki galutinio išpilstymo.
„Louis Roederer Cristal 2016“ gaminamas iš 39 skirtingų vietovių geriausio derliaus. 60% sudaro ‘Pinot Noir’, o 40% – ‘Chardonnay’ vynuogės, po trečdalį iš La Rivière, Montagne ir La Côte vynuogynų – tai klasikinė „Cristal“ vynuogių veislių cuvée, kaip ir jo dviejų pirmtakų.
Šampano charakteris atsiskleidžia po brandinimo ąžuolo statinėse. Sumaišytas „Brut Vintage“ rūsiuose bręsta vidutiniškai 4 metus.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie omarų, paltuso filė kepsnio pagardinto miško grybų ir bulvių piurė, vištienos suktinukų su foie gras,traškių antienos salotų, saldžiarūgščių krevečių.
Louis Roederer šampano namai, įkurti 1776 metais Reimse, Prancūzijoje. Jie daugiau nei 240 metų kuria aukščiausios kokybės šampaną, vertinamą visame pasaulyje . Šie nepriklausomi šeimos valdomi namai išgarsėjo sukūrę legendinį „Cristal prestige cuvee“. Iki šių dienų įmonės valdymas išliko šeimos rankose. Šiuo metu ūkiui vadovauja septintos kartos atstovas Fredericas Rouzaud. „Louis Roederer“ išsiskiria tuo, jog didžiąją dalį savo šampanų gamina tik iš nuosavuose vynuogynuose užaugintų vynuogių, kurių didžioji dalis plyti prestižinėse Grand Cru teritorijose.
Unikalus Louis Roederer šampano stilius
Louis Roederer šampanai pasižymi elegancija, subtilumu, puikiu balansu ir brandos potencialu . Didelis dėmesys skiriamas aukščiausios kokybės vynuogėms iš nuosavų vynuogynų ir kruopščiam vyndarystės procesų įgyvendinimui .
Prestižiniai Louis Roederer vynuogynai
„Louis Roederer“ valdo įspūdingus 240 ha vynuogynų, kurių didžioji dalis yra Grand Cru ir Premier Cru teritorijose .
Nuosavi vynuogynai leidžia „Louis Roederer“ griežtai kontroliuoti vynuogių kokybę ir užtikrinti šampanų išskirtinumą .
Brandinimas ir geriausias vartojimo laikotarpis
„Louis Roederer“ šampanai yra brandinami ilgą laiką, taip suteikiant jiems daugiau kompleksiškumo ir subtilumo . Net ir bazinis „Brut Premier“ yra brandinamas kelerius metus. Vintažiniai ir prestižiniai „Cuvée“ šampanai, tokie kaip „Cristal“, brandinami dar ilgiau, įgaudami ypatingą gylį ir eleganciją . Šie šampanai pasižymi puikiu brandinimo potencialu.