Legendinis Pol Roger Brut Réserve – tai elegantiškas ir rafinuotas šampanas, pasižymintis klasikiniu stiliumi, kuris patiks tiek profesionalams, tiek mėgėjams.
Šis šampanas gaminamas vienodomis dalimis maišant tris pagrindines Šampanės vynuogių veisles: ‘Pinot Noir’, ‘Pinot Meunier’ ir ‘Chardonnay’. Pastaroji kilusi iš 30 skirtingų crus (geriausių vynuogynų), o šiam išskirtiniam cuvée sukurti naudojama net 25 % rezervinių vynų.
Šis šampanas pasižymi gausiais ir smulkiais burbuliukais. Aromate dominuoja švieži vaisiai, tokie kaip kriaušės, citrinos žievelė ir brioche bandelės. Ragaujant atsiskleidžia ryškus rūgštingumas ir gyvybingumas. Vynas palieka ilgą citrusinių vaisių ir subtilų kardamono poskonį.
Po derliaus nuėmimo vynuogės yra švelniai spaudžiamos. Fermentacija vyksta temperatūros kontroliuojamose nerūdijančio plieno talpyklose. Visi vynai praeina malolaktinę fermentaciją, po to jie yra sumaišomi ir vyksta antrinė fermentacija butelyje.
Kiekvienas butelis yra sukamas rankomis prieš pašalinant mielių nuosėdas ir dozuojant. Po to jis dar vienerius metus brandinamas su mielėmis, o prieš pateikiant į rinką – dar trejus metus.
Dozažas: 8g/l.
Tiekti 6-8 °C temperatūros aperityvui, jūros gėrybių, keptų grybų; minkštų kiaušinių su permezanu bei skrudinta duonele apgaubta rūkyta lašiša; glazūruotų burokėlių su duonele apkepta buratos sūriu.
A complex, reliable Champagne that would show well in all occasions thanks to its freshness and class. Drawing on all three grapes (chardonnay, pinot noir and pinot meunier), this has a complex grilled-nut and autolysis character overlayed across red berries and citrus fruits. Definitely a lot of reserve wine character here. The palate delivers lemons, grapefruit, peaches and mangoes in a refreshingly pure, fleshy style. The bright acidity, handy balance and tannins smoothly frame the finish. Drink now.
Straw yellow and with a golden hue in color, the Pol Roger NV Réserve Brut displays a brilliant, perfectly ripe but also fresh, highly elegant and refined fruit aroma on the nose; think of cooked pip fruits like pears and apples, but also quince-confiture and yellow stone fruits, such as apricots and peaches intermixed with vanilla, brioche (pain aux raisins), some nutty flavors and also some white floral notes. On the palate, this medium-bodied Brut is as round (if not pretty sweet) and fruit-driven as it is delicate, pure and very elegant. The mousse is deliciously fine and leads this charming and perfectly balanced fizz to a long, aromatic, stunningly dry and slightly mineral, impressively long finish. This is extremely well done Champagne from equal parts of Pinot Noir, Meunier and Chardonnay sourced in 30 different crus. This Réserve includes 25% of reserve wines and was dosed with nine grams per liter.
An elegant Champagne, with a smoky, minerally underpinning and subtle flavors of poached pear, toast, candied lemon zest and ginger riding the finely detailed bead. Harmonious, and hard to stop sipping. Drink now through 2020
With some bottle age, this nonvintage wine is beautifully integrated. Crispness accompanies a rounder, riper character, with green plum and lemon flavors cut by sliced apple and acidity. The blend brings together the three Champagne grapes in equal measure and reflects that in its well-balanced aftertaste
A great disgorgement of Pol Roger’s basic Brut, a blend that includes 25 percent reserve wines, this is a gracious, red-fruited Champagne. Though the wines go through malolactic, this emphasizes freshness, with a tingle of ginger and mineral acidity lifting the flavors in the finish
Pol Roger – tai daugiau nei 170 metų elegancijos ir meistriškumo istorija, įrašyta į Šampanės regiono širdį bei Epernay miesto istoriją. Šie nepriklausomi šeimos valdomi šampano namai nuo 1849 metų kuria aukščiausios kokybės šampaną, vertinamą visame pasaulyje. Šis išskirtinis Pol Roger šampanas pelnė daugybę gerbėjų, tarp kurių ryškiausiai šviečia sero Vinstono Čerčilio vardas. Jo aistra šiam šampanui buvo tokia didelė, kad jo garbei buvo sukurtas prestižinis Cuvée Sir Winston Churchill.
Pol Roger išsiskiria savo įsipareigojimu kiekviename gamybos etape siekti aukščiausių kokybės standartų. Vyndariai kruopščiai atrenka vynuoges iš patikimų vynuogių augintojų geriausiuose Šampanės regiono vynuogynuose. Šis kruopštus rinkimas, kartu su tradiciniais gamybos metodais ir ilgu brandinimu vėsiuose rūsiuose, užtikrina Pol Roger šampano unikalų charakterį.
Unikalus Pol Roger šampano stilius
Pol Roger šampanai pasižymi elegancija, subtilumu ir nepriekaištingu balansu. Didelis dėmesys skiriamas aukščiausios kokybės vynuogėms ir kruopščiam vyndarystės procesui, siekiant sukurti rafinuotus ir kompleksiškus šampanus.
Prestižiniai Pol Roger vynuogynai
Pol Roger rūpinasi 92 hektarais savo vynuogynų ir bendradarbiauja su patikimais vynuogių augintojais geriausiuose Šampanės regionuose. Šie vynuogynai yra išsidėstę trijuose pagrindiniuose regionuose, kurie kiekvienas prisideda prie Pol Roger šampano unikalumo :
Būtent šių skirtingų terroir vynuogių derlius ir kruopštus darbas giliuose ir vėsiuose rūsiuose leidžia Pol Roger kurti aukštos kokybės ir įvairaus stiliaus šampanus. Pol Roger rūsiai yra vieni giliausių ir vėsiausių Šampanėje, o tai lemia lėtą fermentaciją ir subtilius burbuliukus.
Brandinimas ir geriausias vartojimo laikotarpis
Pol Roger ne vintažiniai šampanai paprastai brandinami ne trumpiau kaip trejus metus, o vintažiniai ir prestige cuvée – dar ilgiau. Šis ilgas brandinimo laikotarpis suteikia šampanui dar daugiau subtilių niuansų ir elegancijos. Pol Roger šampanais galima mėgautis tiek jų jaunystėje, tiek leidus jiems subręsti .