Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Raudonasis sausas

Chateau de Saint Cosme Gigondas 2023

55,00

Aprašymas

Seniausia Gigondas valda, garsėjanti giliu ryšiu su vietos terroir ir ilgaamže vyndarystės tradicija. Tai ūkis, kuriame ‘Grenache’, ‘Syrah’, ‘Mourvèdre’ ir ‘Cinsault’ išreiškiami su ypatingu jautrumu vietai: kalkakmenio ir smėlingų šlaitų įtampa, Viduržemio jūros augmenijos aromatai ir vulkaninių pėdsakų suteikiama struktūrinė jėga. Gigondas čia atskleidžiamas taip, kaip jį suvokia pats Louis Barruol – galingas, bet aristokratiškas ir subtilus.

Aromate išryškėja juodųjų vyšnių, slyvų, gervuogių ir mėlynių sluoksniai. Juos papildo laukiniai provanso žolelių tonai, juodasis pipiras, gvazdikėliai, švelni dūmo nata ir minerališkas grafito brūkštelėjimas.

Burnoje vynas sodrus, tankus, preciziškai subalansuotas. ‘Grenache’ suteikia saldoko vaisiškumo ir šilumos, ‘Syrah’ – prieskonišką stuburą, ‘Mourvèdre’ – struktūrą ir ilgaamžiškumą. Taninai – šilkiniai, rafinuoti, lėtai slystantys per gomurį. Rūgštis vidutinė, suteikianti vynui įtampos ir gyvybingumo. Skonyje dominuoja tamsios uogos, žolelės, prieskoniai ir ilgai išliekantis minerališkas, šiek tiek sūrstelintis poskonis.

Vynuogės auga kalkakmenio, molio ir smėlio dirvožemiuose, kuriuose gausu stambios frakcijos akmenų. Šie šlaitai suteikia natūralų vėsumos pojūtį ir leidžia vynuogėms subręsti lėtai, išlaikant koncentraciją ir šviežumą.

Fermentacija vyksta naudojant natūralias mieles, siekiant maksimaliai išlaikyti vietos charakterį. Vynas brandinamas derinant naudotą prancūzišką ąžuolą ir betono talpas, kad būtų išsaugotas vaisių grynumas, struktūrinis švelnumas ir natūrali elegancija.

Patiekimas

Tiekti 16-18 C prie keptos žvėrienos, troškintos mėsos patiekalų ar tvirtų brandintų sūrių.

Apie gamintoją

"Château de Saint Cosme“ – seniausias vyno ūkis Žigondo (Gigondas) kaimelio apylinkėse. Rašytiniuose šaltiniuose jis minimas nuo 1416 metų, tačiau vynas šioje vietovėje buvo daromas jau gerokai anksčiau: „Chateau de Saint Cosme“ rūsiuose yra puikiai išlikusių II a. siekiančių fermentavimo talpų, iškaltų akmenyje. Dabartinių vyninės savininkų protėviai ūkį įsigijo 1570 metais, šiuo metu jame dirba keturioliktoji Barruolų šeimos karta. „Chateau de Saint Cosme“ priklauso 15 ha senų (60 metų) vynuogynų Žigondo apeliacijoje, o nuo 1997 metų jie taip pat dirba kaip vyno pirkliai bei gamina kitų Ronos apeliacijų vyną.

Château de Saint Cosme

Château de Saint Cosme

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti