Raudonasis sausas
Vienas iš žinomiausių Pessac-Léognan ūkių, kuriame susilieja klasikinei Gravo sričiai būdinga elegancija, struktūriškas gylis ir minerališkas rafinuotumas. Château Latour-Martillac garsėja savo gebėjimu sukurti raudonąjį vyną, kuriame ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Merlot’ ir ‘Petit Verdot’ kalba švariai, tiksliai ir subtiliai.
Aromate atsiveria koncentruotų juodųjų serbentų, juodųjų vyšnių ir gervuogių natos. Joms antrina kedro medis, subtilus tabako lapų tonas, grafito minerališkumas ir lengvas dūmo atspalvis, būdingas Gravo regiono žvirgždo dirvožemiui. Vėliau atsiskleidžia saldžių prieskonių, kakavos ir švelnios žolelių linijos.
Burnoje vynas vidutinio kūno, su aiškiai išreikšta, bet nugludinta taninų struktūra. Rūgštis gyvybinga, laikanti puikų balansą. Skonyje dominuoja tamsių uogų brandumas, prieskoniškumas, grafito minerališkumas ir elegantiškas, šiek tiek žolelėmis atsiduodantis Pessac-Léognan akcentas. Poskonis ilgas, sausas, su tiksliu struktūriniu stuburu ir subtiliu dūmo niuansu.
Vynas gimsta ant žvirgždo, smėlio ir kalkakmenio terasų, būdingų Pessac-Léognan regionui. Šis dirvožemis suteikia natūralaus drenažo, lemiančio koncentruotą vaisių ir ryškų minerališkumą. Mikroklimatas švelnus, čia gausu saulės šviesos, bet pakankama naktine vėsa, padedančia išlaikyti aromatinį švarumą ir struktūros tikslumą.
Uogos fermentuojamos temperatūros kontroliuojamose talpose, naudojant kruopščią selekciją. Brandinimas vyksta prancūziško ąžuolo statinėse (apie 40–50 % naujo ąžuolo) 14–18 mėn., siekiant ne dominuoti vaisių, bet jį subtiliai struktūruoti. Rezultatas: elegantiškas, klasikinis Pessac-Léognan stiliaus raudonasis, išlaikantis tiek gylį, tiek gaivą.
Tiekti 16–18 °C prie keptos anties krūtinėlės, jautienos su žolelėmis arba brandintų kietųjų sūrių.
Chateau Latour-Martillac vyno ūkis, priklausantis Kressmann šeimai, 1953 metais buvo įtrauktas į Gravo Grand Cru klasifikaciją, į kurią pateko tiek raudonasis tiek baltasis Chateau Latour-Martillac vynas. Šiuo metu ūkiui priklauso 45 ha vynuogynų, iš kurių 35 ha apsodinti raudonosiomis Cabernet Sauvignon, Merlot bei Petit Verdot vynuogių veislėmis ir 10 ha baltosiomis Sauvignon Blanc, Semillon bei Muscadelle. Tarp pastarųjų galima rasti vienus seniausių Semillon vynmedžių visame Bordo. Kai kurie medeliai siekia net 120 metų. Padedant garsiausiems Bordo vyno konsultantams, tokiems kaip Denis Dubourdieu, Chateau Latour-Martillac vynai netruko įgyti gerbėju ir yra vertinami tarp geriausiųjų Gravo regiono vynų.