Raudonasis sausas
Tai vynas kuris apkeliauja pusė pasaulio prieš tapdamas pasiekiamas savo pirkėjui. Vyno statinių kelionė prasideda D. Britanijoje, iš kurios keliauja per Ispaniją, Portugaliją. Vėliau, Karibų, Barbadosos salas ir Dominikos Respubliką, kol galiausiai grįšta į pradžios tašką.
Kruopščiai nurinktas vynuogių derlius, nesutraiškytos uogos yra išspaudžiamas pačioje vyninėje. Alkoholinė vyno fermentacija yra spontaninė, t.y. nėra naudojamos selektyvios mielių kultūros. Po fermentacijos vynas išpilstytas į statines ir iškeliauja į brandinimo "kelionę". Maždaug po 10 mėn. brandinimo neskaidrintas ir nefiltruotas vynas yra išpilstomas į butelius.
Gilios, tamsios granato spalvos vynas pasižymi intensyviu prisirpusių raudonų uogų aromatus. Burnoje juntamas itin subalansuotas, apvalus, pilno kūno vynas, kuriame juntamas kompleksiškas vaisiškumas bei šilkiniai taninai.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos mėsos troškinių su miško grybais, švelniai rūkytų jautienos dešrelių troškinio su raudonosiomis pupelėmis, žvėrienos troškinų su daržovėmis.
Château le Puy – istorinė vyninė iš Bordo dešiniojo kranto, įsikūrusi aukščiausioje Côtes de Bordeaux apeliacijos dalyje, netoli Pomerol ir Saint-Émilion. Čia dominuoja ‘Merlot’ vynuogė, kuri kartu su unikaliu terroir sukuria išskirtinį vyno stilių. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai, valdžiančiai 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų bei miškų, kad būtų išlaikyta natūrali ekosistema. Per visą istoriją čia nebuvo naudota cheminių trąšų ar pesticidų, o sulfitai naudojami minimaliai arba visai nenaudojami, išsaugant natūralų vynuogių charakterį.
Bordo vyno ekspertė Jane Anson po unikalios Cuvée Emilien degustacijos – nuo 1917 iki 2016 metų derlių – teigė, kad „tai neabejotinai viena iš Bordo vyninių, kuriai skiriama per mažai dėmesio“. Dar vienas garsus jų vynas, Retour des Îles, brandinimo metu leidžiasi į kelionę burlaiviu per Atlantą, aplankydamas Lisaboną, Braziliją, Karibus, Azorus, Didžiąją Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą ir grįždamas į Bretanės Duarnenės uostą.
Vyno stilius
Château le Puy vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir puikiu gebėjimu bręsti. Tai elegantiški, harmoningai subalansuoti vynai, kuriuose atsiskleidžia autentiška Bordo terroir dvasia.
Prestižiniai vynuogynai
Vynuogynai įsikūrę kalkakmenio ir molio dirvožemyje, o biodinaminė priežiūra ir natūralūs metodai leidžia pasiekti maksimalų terroir išraiškingumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, be cheminių priedų. Brandinimas atliekamas didelėse ąžuolo statinėse, išlaikant šviežumą ir struktūrą.