Raudonasis sausas
Pasinerkite į istoriją su Château Pape Clément – legendiniu raudonuoju Bordo vynu iš vieno seniausių Pessac-Léognan regiono vyno ūkių, kurio derliai renkami nuo 1252 metų! Šis išskirtinis vynas, pavadintas paties Popiežiaus Klemento V vardu, pasižymi nuostabia pusiausvyra, struktūra ir intensyvia juodųjų vaisių koncentracija.
Vyne puikiai dera viliojantys vaisiniai aromatai: juodųjų serbentų, gervuogių ir vyšnių kvapai su subtiliomis gėlių natomis, tokiomis kaip žibuoklės ir saldymedis. Pasižymintis didele elegancija, vynas žavi švelniais taninais, nepaprastu gaivumu ir išskirtiniu poskonio ilgumu.
Vynmedžiai, kurių vidutinis amžius siekia 31 metus, puikiai auga ant unikalaus Pirėnų molingo žvirgždo dirvožemio. Vynuogynas kruopščiai prižiūrimas mikroplotų pagrindu, užtikrinant optimalią kiekvieno plotelio kokybę. Be to, „Château Pape Clément“ ūkis turi aukščiausią 3 lygio aplinkosauginio vertinimo sertifikatą, pabrėžiantį jo įsipareigojimą tvarioms praktikoms.
Vyno gamybos procesas prasideda nuo rankomis, dėžėse, nuskintų vynuogių, kurios pirmiausiai rūšiuojamos tiesiai pačiame vynuogyne. Po to seka rankinis kotelių pašalinimas ir antrasis, kruopštus rūšiavimas ant stalo. Malolaktinė fermentacija vykdoma statinėse, taip pat ir 18 mėnesių brandinimas ąžuolo statinėse.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos kepsnio, pyrago su miško grybais arba brandintų sūrių.