1–10 iš 10
„Marco de Jerez“, dar vadinamas Chereso trikampiu, – tai unikalus vyno regionas pietvakarių Andalūzijoje, Ispanijoje. Jį sudaro trys istoriniai miestai: Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda ir El Puerto de Santa María. Būtent čia gimsta legendiniai chereso (Sherry) vynai – išskirtiniai savo stiliumi, autentiškumu ir šimtmečius menančiomis vyndarystės tradicijomis.
Šio regiono išskirtinumą lemia derlingas „albariza“ kalkakmenio dirvožemis, pasižymintis puikiu drėgmės sulaikymu, bei šilto Viduržemio ir Atlanto klimato sąveika. Daugiau nei 300 saulėtų dienų per metus leidžia vynuogėms lėtai ir tolygiai bręsti, išlaikant aromatinį švarumą, gaivą ir minerališką struktūrą.
Chereso vynai, žymimi D.O. Jerez-Xérès-Sherry apeliacija, gaminami daugiausia iš ‘Palomino’ baltųjų vynuogių, o saldesni stiliai – iš ‘Pedro Ximénez’ ir ‘Moscatel’ veislių. Jų brandinimas vyksta pagal unikalią „solera“ sistemą, kurioje jauni vynai maišomi su senesniais, siekiant išlaikyti stiliaus tęstinumą, gilumą ir išraiškingą charakterį.
Skaityti daugiauPastiprintas sausas
Pastiprintas saldus
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Pastiprintas p. sausas
Pastiprintas saldus
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Šiame regione gimsta visa chereso paletė – nuo itin sausų, gaivių ir subtilių „Fino“ bei „Manzanilla“, iki sodrių, saldžių ir aksominiu poskoniu pasižyminčių „Pedro Ximénez“ vynų. Kiekvienas jų – tai unikalus derinys tarp jūros brizo, saulės ir laiko, atspindintis tikrąją Andalūzijos dvasią.
Chereso vynus galite įsigyti internetu Vyno klube – atraskite pasaulio vyno klasikus, kurie jungia tradiciją, istoriją ir nepakartojamą skonio patirtį.