Vilnius

Klaipėda

Raudonasis sausas

De Martino Familia Cabernet Sauvignon 2010

69,00

Aprašymas

De Martino Familia Cabernet Sauvignon 2010 – tai „De Martino“ vyndarių meistriškumo viršūnė. Jis dukart pripažintas geriausiu Čilės aukščiausios kokybės vynu. Šis išskirtinis „Cabernet Sauvignon“ pasižymi nepaprastai kompleksišku aromatu ir sodriu, koncentruotu skoniu, žadančiu nepamirštamą patirtį išrankiems vyno mėgėjams ir profesionalams.

Vyno kvapas išsiskiria vaisingumu, kurį papildo žibuoklių, prinokusių vaisių, kedro ir skrudinimo natos. Skonis yra labai sodrus, koncentruotas, su tvirtu, tačiau gaiviu profiliu, užuominomis į tamsiąsias uogas, kedrą ir skrudintą kavą. Jis pasižymi subalansuotu, ilgu ir ekspresyviu poskoniu.

Šis prestižinis vynas kilęs iš ypatingo Maipo slėnio vynuogyno, kur ‘Cabernet Sauvignon‘ vynmedžių amžius siekia 40 metų. Liesas, gerai drėkinamas dirvožemis, gausus žvirgždo ir smėlio, sudaro idealias sąlygas nokti ‘Cabernet Sauvignon‘ vynuogėms.

Vynuogės skinamos rankomis, tik visiškai sunokusios. Vėliau kruopščiai atrenkamos prieš pašalinant kotelius ir traiškant. Fermentacija prasideda su natūraliomis mielėmis nedidelėse talpose, po to seka maceracija su odelėmis.

Vynas 18 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Patiekimas

Tiekti 16-18 ° C prie jautienos, žvėrienos kepsnių, raudonos mėsos troškinių, ant griliaus keptų jautienos dešrelių, brandintų sūrių.

Apie gamintoją

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.

Vyno stilius

De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.

  • Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais.
  • Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo.

Prestižiniai vynuogynai

De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:

  • Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį.
  • Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

De Martino

De Martino

Čilė Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti