Baltasis sausas
Kremine tekstūra išsiskiriantis baltasis vynas su apelsinų žievelės, prinokusių kaulavaisių ir citrusinių vaisių aromatu. Skonis koncentruotas, gaivus ir elegantiškas. Puikiai subalansuotas vynas, pasižymintis nuostabiai pikantišku, kiek prieskonišku poskoniu.
Tiekti 10-12 °C prie lašišos kepsnio su grietinėlės padažu, cezario salatų arba minkštų sūriųs.
Domaine François et Antoine Jobard – vienas žymiausių ir nuosekliausių Meursault vyno ūkių, kurio istorija prasideda 1860 m. Šeimos tradicijas tęsia jau penktoji karta – Antoine Jobard, 2002 m. prisijungęs prie savo tėvo François. 2007 m. perėmė visą ūkį ir tapo vieninteliu vadovu. Jam priklauso 4,8 ha vynuogynų, daugiausia Meursault komunoje, tarp jų ir tokie prestižiniai sklypai kaip Charmes, Porusots ir Genevrières. Antoine filosofija aiški: didžioji darbo dalis atliekama vynuogyne, o vyno gamyba – tai tik natūralus terroir išraiškos tęsinys.
Vyno stilius
Jobard vynai išsiskiria gyliu, subtilumu ir minerališkomis natomis. Tai vynai, kurių stilius paremtas tradicine vyndaryste – fermentacija ir brandinimas vyksta standartinėse 225 litrų prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių iki 20 % yra naujos. Brandinimas trunka ilgiau nei daugelyje kitų Meursault ūkių – 18–24 mėnesius, todėl vynai įgauna ypatingą koncentraciją, struktūrą ir kompleksiškumą. Jie yra ne tik malonūs išleidus, bet ir puikiai subręsta, atsiskleisdami per laiką.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkiui priklauso įspūdingas vynuogynų rinkinys Meursault apeliacijoje. Tarp jų ypač vertinami Meursault Charmes, Meursault Porusots ir Meursault Genevrières, garsėjantys savo kompleksiškumu ir brandinimo ilgaamžiškumu. Šie sklypai, derinami su Jobard šeimos kruopščiu darbu, leidžia kurti vynus, kurie pelno pačius aukščiausius įvertinimus Burgundijos gerbėjų tarpe.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių Jobard vynų privalumų – jų išskirtinis brandinimo potencialas. Dėl ilgesnio nei įprasta brandinimo ąžuolo statinėse (18–24 mėnesius) vynai įgyja galingą struktūrą, leidžiančią jais mėgautis ištisus dešimtmečius. Jauni vynai žavi minerališku charakteriu, tačiau tikrasis jų grožis atsiskleidžia laikui bėgant – tai Meursault klasika.