Raudonasis sausas
"Domaine Ponsot" yra vienas iš kultinių Burgundijos gamintojų, o "Clos de la Roche Vieilles Vignes" yra vienas iš pasididžiavimų. Daromas iš seniausių vynmedžių, auginamų brangiausiame vynuogyne, tai yra „Pinot Noir“, pasiekęs viršūnę.
Vynas kvepia slyvomis, šilta žeme, šokoladu, o subtilių ir kompleksiškų natų suteikia rūkytos žvėrienos ir prieskonių natos. Burnoje dominuoja sausomo įspūdis, jam gylio suteikia tvirti taninai bei ilgas ir vaisiškas poskonis.
Tiekti 14-16 °C prie anties krūtinėlės su vyšniomis arba šernienos kepsnio su konjako padažu.
Įsikūrusi Morey-St-Denis kaimelyje, pačioje Côte de Nuits širdyje, Domaine Ponsot yra legendinė vyninė, valdanti reikšmingą dalį prestižinių šio kaimelio Grand Cru vynuogynų – Clos de la Roche ir Clos St Denis.
Įkurta dar 1872 metais, ši vyninė iki šiol išlieka Ponsot šeimos rankose, perduodama iš kartos į kartą. Palyginti su daugeliu kitų regiono vyninių, geriausi Domaine Ponsot vynuogynai yra itin senos kilmės, suteikdami vynams ypatingo gilumo ir kompleksiškumo. Nors vyninė garsiai nedeklaruoja savo metodų ir nėra sertifikuota, tačiau ūkyje yra taikomi ekologiniai ir biodinaminiai vynuogininkystės principai, pabrėžiant pagarbą gamtai ir terroir išraišką.
Vyno stilius
Domaine Ponsot vynai pasižymi gausia ir intensyvia vaisių puokšte, išskirtiniu gilumu ir kompleksiškumu. Jie yra žinomi kaip vieni ilgaamžiškiausių Côte de Nuits vynų, gebantys tobulėti dešimtmečius. Vyninės filosofija orientuota į minimalų intervenciją vyndarystės procese, siekiant maksimaliai atskleisti kiekvieno terroir unikalumą.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Ponsot išskirtinumas slypi valdomuose prestižiniuose Grand Cru vynuogynuose, kurie sudaro net 79% visos vyninės produkcijos (palyginimui, Grand Cru vynuogynai sudaro tik 1% visų Burgundijos vynuogynų). Dėl šios priežasties vynų kiekiai yra labai riboti ir jie yra itin paklausūs.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaine Ponsot vynai yra sukurti ilgam brandinimui. Jų intensyvi vaisių koncentracija, tvirta struktūra ir elegantiški taninai leidžia vynams tobulėti dešimtmečius butelyje, įgaunant dar daugiau kompleksiškumo ir subtilumo. Nors kai kuriuos jaunos derliaus vynus galima mėgautis ir anksti, tačiau tikrasis jų potencialas atsiskleidžia po ilgesnio brandinimo rūsyje. Vyninės reputacija ir riboti kiekiai lemia jų aukštą vertę ir paklausą tarp vyno kolekcionierių visame pasaulyje.