1–6 iš 6
Hamilton Russell Vineyards, įsikūręs Hemel-en-Aarde slėnyje, netoli vandenyno, yra vienas piečiausiai esančių vyno ūkių Afrikoje. Timas Hamiltonas Russellas, kruopščiai ieškodamas tinkamiausios vietos geriausiems vėsaus klimato Pietų Afrikos vynams, 1975 m. įsigijo 180 hektarų neužstatytą sklypą. Jo sūnus Anthony Hamiltonas Russellas, perėmęs valdymą 1991 m., sutelkė dėmesį į ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ ir oficialiai įregistravo Hamilton Russell Vineyards. Šiandien Anthony kartu su žmona Olive, vyndariu Emul Ross ir vynuogių augintoju Johanu Montgomery yra visiškai atsidavę tikslui savo vynuose atspindėti unikalų Hamilton Russell Vineyards Hemel-en-Aarde slėnio terroir. Dėl mažo derlingumo ir didelės pasaulinės paklausos, šie vynai yra reti, tačiau neabejotinai yra vieni geriausių Pietų Afrikos ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’ pavyzdžių.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Vyno stilius
Hamilton Russell Vineyards vynai pasižymi elegancija, subtilumu ir puikiai atspindi vėsaus klimato bei unikalaus Hemel-en-Aarde slėnio terroir ypatumus.
Baltasis vynas (daugiausia ‘Chardonnay’) yra minerališkas, kompleksiškas, su elegantiškomis citrusinių vaisių, baltųjų gėlių ir riešutų natomis. Pasižymi puikia rūgšties ir tekstūros pusiausvyra bei ilgu, rafinuotu poskoniu.
Raudonasis vynas (daugiausia ‘Pinot Noir’) yra subtilus ir aromatingas, su ryškiomis raudonųjų uogų (vyšnių, aviečių) ir žemiškumo natomis. Pasižymi švelniais taninais, elegantiška struktūra ir ilgai išliekančiu, kompleksišku poskoniu.
Prestižiniai vynuogynai
Hamilton Russell Vineyards valdose didžiausias dėmesys skiriamas ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’ vynuogėms, kurios puikiai prisitaikė prie vėsaus Hemel-en-Aarde slėnio klimato ir unikalaus dirvožemio. Vynuogynai yra kruopščiai prižiūrimi, siekiant užtikrinti mažą derlingumą ir aukščiausią vynuogių kokybę. Anthony Hamiltonas Russellas ir jo komanda tiki, kad tik taip galima pilnai atskleisti terroir unikalumą kiekviename vyno butelyje.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Hamilton Russell Vineyards vynai yra sukurti bręsti ir tobulėti laikui bėgant. ‘Chardonnay’ dažnai brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, o ‘Pinot Noir’ taip pat praleidžia tam tikrą laiką statinėse, įgaudamas dar daugiau kompleksiškumo ir elegancijos. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po kelerių metų brandinimo butelyje.