Raudonasis sausas
Modernus Pietų Afrikos raudonasis vynas, atskleidžiantis visiškai naują požiūrį į ‘Pinotage’ vynuogę. Sukurtas Anthony Hamilton Russell – vieno garsiausių Hemel-en-Aarde vyndarių – šis vynas jungia Burgundijos eleganciją ir Pietų Afrikos išraiškingumą.
Taurėje spindi skaidri, sodri rubino spalva. Aromate atsiskleidžia prinokusių vyšnių, slyvų ir gervuogių natos, persipinančios su žolelių, švelnaus dūmo, kakavos ir prieskonių užuominomis. Kvapas kompleksiškas, rafinuotas, turintis subtilaus žemės ir akmens minerališkumo niuansų.
Burnoje vynas – elegantiškas, struktūruotas ir preciziškas. Subalansuota rūgštis ir švelnūs, šilkiniai taninai suteikia jam tvirtumo. Skonis išlaiko pusiausvyrą tarp rausvų vaisių gaivos, žolelių bei sūraus, minerališko poskonio. Ilgas, subtilus ir rafinuotas poskonis palieka švarų bei išlaikytą įspūdį.
‘Pinotage’ vynuogės auginamos Hemel-en-Aarde Valley apeliacijoje – vienoje vėsiausių ir prestižiškiausių Pietų Afrikos vietų. Vynmedžiai įsišakniję molyje ir skalūnų uolienose, kurios suteikia vynui gylio ir minerališkumo, o vandenyno vėjai padeda išlaikyti gaivą bei aromatinį tikslumą.
Fermentacija vyksta natūraliomis mielėmis mažose atvirose talpose, o brandinimas trunka apie 10 mėn. prancūziško ąžuolo statinėse (apie 20 % naujų).
Tiekti 16–18 °C prie antienos su vaisių glazūra, jautienos karpačio ar ant grotelių keptų daržovių.
Hamilton Russell Vineyards, įsikūręs Hemel-en-Aarde slėnyje, netoli vandenyno, yra vienas piečiausiai esančių vyno ūkių Afrikoje. Timas Hamiltonas Russellas, kruopščiai ieškodamas tinkamiausios vietos geriausiems vėsaus klimato Pietų Afrikos vynams, 1975 m. įsigijo 180 hektarų neužstatytą sklypą. Jo sūnus Anthony Hamiltonas Russellas, perėmęs valdymą 1991 m., sutelkė dėmesį į ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ ir oficialiai įregistravo Hamilton Russell Vineyards. Šiandien Anthony kartu su žmona Olive, vyndariu Emul Ross ir vynuogių augintoju Johanu Montgomery yra visiškai atsidavę tikslui savo vynuose atspindėti unikalų Hamilton Russell Vineyards Hemel-en-Aarde slėnio terroir. Dėl mažo derlingumo ir didelės pasaulinės paklausos, šie vynai yra reti, tačiau neabejotinai yra vieni geriausių Pietų Afrikos ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’ pavyzdžių.
Vyno stilius
Hamilton Russell Vineyards vynai pasižymi elegancija, subtilumu ir puikiai atspindi vėsaus klimato bei unikalaus Hemel-en-Aarde slėnio terroir ypatumus.
Prestižiniai vynuogynai
Hamilton Russell Vineyards valdose didžiausias dėmesys skiriamas ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’ vynuogėms, kurios puikiai prisitaikė prie vėsaus Hemel-en-Aarde slėnio klimato ir unikalaus dirvožemio. Vynuogynai yra kruopščiai prižiūrimi, siekiant užtikrinti mažą derlingumą ir aukščiausią vynuogių kokybę. Anthony Hamiltonas Russellas ir jo komanda tiki, kad tik taip galima pilnai atskleisti terroir unikalumą kiekviename vyno butelyje.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Hamilton Russell Vineyards vynai yra sukurti bręsti ir tobulėti laikui bėgant. ‘Chardonnay’ dažnai brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, o ‘Pinot Noir’ taip pat praleidžia tam tikrą laiką statinėse, įgaudamas dar daugiau kompleksiškumo ir elegancijos. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po kelerių metų brandinimo butelyje.