Vilnius

Klaipėda

Clos Cibonne Cotes de Provence Cru Classe Rouge Speciale Tibouren 2024 (Išankstinė prekyba)

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Clos Cibonne Cotes de Provence Cru Classe Rouge Speciale Tibouren 2024 (Išankstinė prekyba)

32,00

Aprašymas

IŠANKSTINĖ VYNO PREKYBA - PRELIMINARI DATA  2025 m. RUGSĖJO MĖNESIO VIDURYS.

Raudonasis vynas – 90 % ‘Tibouren’, 10 % ‘Grenache’

Clos Cibonne Cuvée Spéciale Tibouren Rouge 2024 – tai retas ir elegantiškas raudonasis vynas, atspindintis išskirtinę šio istorinės Cru Classé vyninės tapatybę. Nors Clos Cibonne garsėja savo legendiniais rožiniais vynais, ši raudonoji cuvée yra drąsus senosios ‘Tibouren’ vynuogės potencialo įrodymas – vynas, kupinas niuansų, žavesio ir Viduržemio jūros dvasios.

Taurėje – gyva rubino raudonumo spalva. Aromate – sultingos raudonos uogos, Provanso žolelės, subtilūs prieskoniai ir švelni dūminė minerališkumo nata. Skonyje vynas elegantiškas ir šilkinis, su švelniais taninais, gaivumu ir sūriu, subalansuotu poskoniu.

Vynuogės skinamos nuo senų, ekologiškai auginamų vynmedžių, augančių molio-kalkakmenio dirvožemiuose, visai šalia Viduržemio jūros. Šis unikalus mikroklimatas suteikia puikias sąlygas nokimui ir natūraliam gaivumui.

Ankstyvą rytą rankomis skintos vynuogės fermentuojamos su natūraliomis mielėmis. Vėliau vynas brandinamas senose didelėse ąžuolo statinėse (foudres).

Cuvée Spéciale Tibouren Rouge – tai autentiškas, lengvo kūno, bei struktūruotas raudonasis vynas, jungiantis tradiciją ir šiuolaikišką požiūrį. Gaminamas itin mažais kiekiais, jis – būtinas pasirinkimas tiems, kurie ieško originalių ir charakteringų vynų.

Patiekimas

Tiekti 16–18 °C. Šis išraiškingas raudonasis vynas puikiai dera su kepta ėriena su Provanso žolelėmis, triušiena raudono vyno padaže arba brandintu „Tomme de Savoie“ sūriu.

Apie gamintoją

Įsikūrusi kalvotame kraštovaizdyje tarp jūros ir kalnų, Clos Cibonne išsiskiria savo autentiška rožinio vyno filosofija. Nors ši vyninė yra dalis plačiai žinomo Côtes de Provence regiono, ji eina savitu keliu – čia kuriami ilgai brandinami, išraiškingo stiliaus rožiniai vynai, pranokstantys įprastą šio stiliaus suvokimą. Užuot sekusi masinės gamybos tendencijomis, vyninė išlaiko istorinį charakterį, retą vynuogių veislę ir senovinę gamybos techniką, kuriai ištikimos lieka jau kelios kartos. Būtent šis nuoseklus savitumas pavertė Clos Cibonne viena geidžiamiausių kultinių vyninių Prancūzijoje.

Istorija ir tradicijos

Vyninės šaknys siekia XVIII a., kai 1793 m. ūkį įsigijo Roux šeima. Prieš tai jis priklausė Jean-Baptiste de Cibon, Liudviko XVI jūrų pajėgų kapitonui, tarnavusiam Amerikos nepriklausomybės kare. Prasidėjus Prancūzijos revoliucijai, Jean-Baptiste pasitraukė į Gibraltarą, o jo žemes perėmė vietos ūkininkai – tarp jų ir Roux šeima. Būtent André Roux, XX a. pradžioje nusprendė vynuogyną skirti išskirtinai ‘Tibouren’ vynuogėms – retai, tačiau kilmingai Provanso veislei. Jo pastangos padėjo Clos Cibonne tapti viena iš nedaugelio vyninių, gavusių Cru Classé statusą 1955 m. Šiandien vyninę valdo penktos kartos Roux palikuonis Olivier Deforges, kuris atsakingas už ūkio perėjimą prie ekologinės ir biodinaminės vyndarystės.

Vyno stilius

Clos Cibonne specializuojasi brandinamuose rožiniuose vynuose, gaminamuose tradiciniu „oxidative aging“ metodu – 18 mėnesių brandinant vyną didelėse 100 metų senumo statinėse („foudres“) su „voile“ (mielių plėvele). Visi vynai fermentuojami su natūraliomis mielėmis, o dozė (jei taikoma) – itin minimali.

  • Tibouren’ rožinis vynas – subtilaus vaisiškumo, lengvai žemiškas, su išraiškingu minerališkumu, džiovintų vaisių natomis ir gebėjimu tobulėti butelyje daugiau nei dešimtmetį.
  • Baltasis vynas – iš retų ‘Semillon’ ar ‘Clairette’ mišinių – šviežias, kompleksinis, tačiau nedideliais kiekiais gaminamas.
  • Raudonasis vynas – lengvo kūno, tačiau gilus ir struktūruotas, su džiovintų vyšnių, gėlių bei prieskonių natomis.

Prestižiniai vynuogynai

Clos Cibonne užima 15 hektarų vieno sklypo vynuogyną, nukreiptą į pietus, vos už kelių šimtų metrų nuo Viduržemio jūros. Vynuogės čia auga molingo-kalkingo dirvožemio šlaituose, kuriuose puikiai subalansuotas saulės kiekis ir jūrinis klimatas. Dauguma sodinukų yra daugiau nei 30 metų amžiaus, o pagrindinė vynuogių veislė – ‘Tibouren’, sudaro apie 90 % visos vyninės produkcijos. Likusi dalis skirta nedideliems ‘Grenache’, ‘Syrah’, ‘Clairette’ ar ‘Semillon’ plotams.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Clos Cibonne vynų išskirtinumas – tai jų gebėjimas brandinti ir tobulėti ilgus metus, priešingai nei dauguma Provanso rožinių vynų, skirtų greitam vartojimui. Dėl ilgos brandos su mielių plėvele vynai įgyja chereso tipo niuansų, tekstūros, ir gastronominio potencialo. Nors vynai jaučiasi puikiai jauni, jie pasiekia piką po 5–10 metų brandinimo, o geriausiais metais gali išsilaikyti ir ilgiau.

Clos Cibonne

Clos Cibonne

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti