Vilnius

Klaipėda

Giacomo Bologna Braida Bricco della Bigotta Barbera d'Asti DOCG (Wood box) 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Giacomo Bologna Braida Bricco della Bigotta Barbera d'Asti DOCG (Wood box) 2017

77,00

Aprašymas

Vynas daromas iš atskiro Rocchetta Tanaro rankomis rinkto vynuogyno derliaus. Maceracija vykdyta 20 dienų, vėliau vynas 15 mėn. brandintas ąžuolo statinėse ir 1 metus butelyje.

Rubino spalvos vynas kvepia mėlynosiomis slyvomis, saldymedžiu, džiovintomis vyšniomis, skrudinta kava, gervuogių uogiene. Intensyvus, švelnių taninų, prieskoniško poskonio.

Patiekimas

Tiekti 17-18 °C temperatūros prie laukinių paukščių troškinių, antienos troškintos su džiovintomis slyvomis, veršienos kepsnių, brandesnių sūrių.

Apie gamintoją

Braida vyninės istorija prasidėjo nuo Giacomo Bologna, nuo mažens draugų vadinto pravarde „Braida“. Užaugęs Monferrato regione, jis siekė iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti vyną, galintį konkuruoti su pasauliniais pavyzdžiais. Siekdamas žinių, Giacomo keliavo į garsiausius Prancūzijos vynuogynus ir pastebėjo, kad Monferrato klimatas bei reljefas yra panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ jis pradėjo lyginti su ‘Pinot Noir’.

1961 m. pasirodė pirmasis vynas su Braida pavadinimu – tradicinė, šiek tiek putojanti barbera „La Monella“. Vėliau Giacomo revoliucionavo ‘Barbera’ stilių, pirmasis regione pritaikydamas mažas prancūziško ąžuolo statines brandinimui. 8-ajame dešimtmetyje gimė trys legendinės atskirų vynuogynų barberos: Bricco dell’Uccellone, Bricco della Bigota ir Ai Suma – vynai, atskleidę pasauliui aukščiausios klasės ‘Barbera’ potencialą.

Šiandien vyninę valdo Giacomo našlė Anna bei vaikai Giuseppe ir Raffaella, tęsdami tėvo viziją ir toliau garsindami Monferrato vardo.

Vyno stilius

Braida vynai išsiskiria intensyvumu, aromatų turtingumu ir elegantišku balansu. Jie kuriami taip, kad atskleistų ‘Barbera’ veislės vaisiškumą, struktūrą ir ilgaamžiškumą.

  • Raudonasis vynas – gaminamas daugiausia iš ‘Barbera’. Vynai pasižymi sodria tamsių uogų, vyšnių, slyvų, prieskonių ir subtilaus ąžuolo natomis. Rūgštis ryški, taninai švelnūs, o poskonis ilgas ir harmoningas.
  • Specialūs cuvée – tokie kaip „Bricco dell’Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“, kurie išsiskiria kompleksišku aromatu, sodria tekstūra ir ilgu brandos potencialu

Prestižiniai vynuogynai

Braida vynuogynai įsikūrę Monferrato regione, Pjemonte, kur klimatas ir dirvožemis suteikia ‘Barbera’ unikalų charakterį.

  • Bricco dell’Uccellone – vienas garsiausių ‘Barbera’ vynuogynų pasaulyje, garsėjantis savo intensyvumu ir kompleksiškumu.
  • Bricco della Bigota – struktūringi, galingi, bet elegantiški vynai.
  • Ai Suma – vynas, gimstantis tik iš pačių geriausių metų derliaus, pasižymintis turtingu aromatu ir ilgu brandos potencialu.

Kiekvienas sklypas prižiūrimas itin kruopščiai, o derliaus kiekiai ribojami siekiant maksimalios kokybės.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Braida buvo pirmoji Pjemonto vyninė, pritaikiusi mažas prancūziško ąžuolo statines (‘barriques’) ‘Barbera’ brandinimui. Tai suteikė vynams sodrumo, struktūros ir rafinuotumo. Brandinimo trukmė ir statinių amžius priklauso nuo vyno stiliaus: nuo vaisiškų, greičiau geriamų barberų iki galingų cuvée, kurios gali bręsti 15–20 metų.

Dauguma Braida vynų puikiai atsiskleidžia tiek jauni, tiek brandūs, o geriausi pavyzdžiai – tai tikras ‘Barbera’ ilgaamžiškumo įrodymas.

Braida di Bologna Giacomo

Braida di Bologna Giacomo

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti