Vilnius

Klaipėda

Giacomo Bologna Braida La Monella Frizzante Barbera del Monferrato  DOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Giacomo Bologna Braida La Monella Frizzante Barbera del Monferrato DOC 2023

28,00

Aprašymas

Tai vynas, oficialiai pradėjęs „Braida“ istoriją: pirmosios vynuogės, naudojamos šiam vynui gaminti, buvo užaugintos vynuogyne, priklausančiame močiutei Caterinai, o senelis kreida ant „gyvos“ Barberos statinės užrašė žodžius „La Monella“. Vynas visuomet daromas tik iš jaunų vynmedžių uogų,yra gyvas ir niekada nepasikeitė, tiesiog yra tobulas savo pirminiu paprastumu.

Tai lengvai putojantis raudonasis vynas. 

Vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Maceracijos procesas truko 10 dienų. Pasibaigus fermentacijai, vynas tose pačiose talpose brandintas 4 mėn. Vėliau, vynas 2 mėn. papildomai brandintas butelyje.

Žvilgančios rubino spalvos vynas pasižymi gaiviu, ką tik prisirpusių, raudonųjų uogų aromatu. Burnoje juntami lengvi burbuliukai ir gaivumo pojūtį suteikianti, vaisiška rūgštis. 

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie daržovių troškinių(vynuogė puikiai dera su pomidorais),skrudintos kiaulienos, pastos su mėsos padažu, picų su mėsa/tunu, moliuskų.

Apie gamintoją

Braida vyninės istorija prasidėjo nuo Giacomo Bologna, nuo mažens draugų vadinto pravarde „Braida“. Užaugęs Monferrato regione, jis siekė iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti vyną, galintį konkuruoti su pasauliniais pavyzdžiais. Siekdamas žinių, Giacomo keliavo į garsiausius Prancūzijos vynuogynus ir pastebėjo, kad Monferrato klimatas bei reljefas yra panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ jis pradėjo lyginti su ‘Pinot Noir’.

1961 m. pasirodė pirmasis vynas su Braida pavadinimu – tradicinė, šiek tiek putojanti barbera „La Monella“. Vėliau Giacomo revoliucionavo ‘Barbera’ stilių, pirmasis regione pritaikydamas mažas prancūziško ąžuolo statines brandinimui. 8-ajame dešimtmetyje gimė trys legendinės atskirų vynuogynų barberos: Bricco dell’Uccellone, Bricco della Bigota ir Ai Suma – vynai, atskleidę pasauliui aukščiausios klasės ‘Barbera’ potencialą.

Šiandien vyninę valdo Giacomo našlė Anna bei vaikai Giuseppe ir Raffaella, tęsdami tėvo viziją ir toliau garsindami Monferrato vardo.

Vyno stilius

Braida vynai išsiskiria intensyvumu, aromatų turtingumu ir elegantišku balansu. Jie kuriami taip, kad atskleistų ‘Barbera’ veislės vaisiškumą, struktūrą ir ilgaamžiškumą.

  • Raudonasis vynas – gaminamas daugiausia iš ‘Barbera’. Vynai pasižymi sodria tamsių uogų, vyšnių, slyvų, prieskonių ir subtilaus ąžuolo natomis. Rūgštis ryški, taninai švelnūs, o poskonis ilgas ir harmoningas.
  • Specialūs cuvée – tokie kaip „Bricco dell’Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“, kurie išsiskiria kompleksišku aromatu, sodria tekstūra ir ilgu brandos potencialu

Prestižiniai vynuogynai

Braida vynuogynai įsikūrę Monferrato regione, Pjemonte, kur klimatas ir dirvožemis suteikia ‘Barbera’ unikalų charakterį.

  • Bricco dell’Uccellone – vienas garsiausių ‘Barbera’ vynuogynų pasaulyje, garsėjantis savo intensyvumu ir kompleksiškumu.
  • Bricco della Bigota – struktūringi, galingi, bet elegantiški vynai.
  • Ai Suma – vynas, gimstantis tik iš pačių geriausių metų derliaus, pasižymintis turtingu aromatu ir ilgu brandos potencialu.

Kiekvienas sklypas prižiūrimas itin kruopščiai, o derliaus kiekiai ribojami siekiant maksimalios kokybės.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Braida buvo pirmoji Pjemonto vyninė, pritaikiusi mažas prancūziško ąžuolo statines (‘barriques’) ‘Barbera’ brandinimui. Tai suteikė vynams sodrumo, struktūros ir rafinuotumo. Brandinimo trukmė ir statinių amžius priklauso nuo vyno stiliaus: nuo vaisiškų, greičiau geriamų barberų iki galingų cuvée, kurios gali bręsti 15–20 metų.

Dauguma Braida vynų puikiai atsiskleidžia tiek jauni, tiek brandūs, o geriausi pavyzdžiai – tai tikras ‘Barbera’ ilgaamžiškumo įrodymas.

Braida di Bologna Giacomo

Braida di Bologna Giacomo

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti