Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    94 / 100

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco Veneto IGT 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco Veneto IGT 2022

59,00

Aprašymas

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco IGT 2022 – tai unikalus, prestižinis baltasis vynas, atspindintis legendinės Quintarelli vyninės meistriškumą ir Veneto regiono terroir turtingumą.

Po derliaus nuėmimo vynuogės yra švelniai spaudžiamos ir leidžiamos maceruotis  apie 12 valandų žemoje temperatūroje. Fermentacija vyksta termoreguliuojamose nerūdijančio plieno talpose, naudojant natūralias mieles. Po fermentacijos vynas brandinamas su mielių likučiiais (sur lie) kelis mėnesius, periodiškai maišant (batonnage), kad išgauti papildomą sudėtingumą ir tekstūrą. Mažesnė nei 1% dalis vyno praturtinama džiovintų vynuogių (appassimento) metodu, naudojant „Passito Amabile del Cerè“ vyną, kuris suteikia papildomų skonio niuansų. Brandinimas vyksta tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek ąžuolo statinėse, siekiant išlaikyti vyno gaivumą ir išryškinti jo minerališkumą.

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco Veneto IGP 2022 kvapas atskleidžia subtilius prinokusių geltonųjų vaisių, tokių kaip persikai ir melionai, bei švelnius minerališkus ir medaus niuansus. Vynas vidutinio svarumo, su gerai subalansuota rūgštimi ir ilgai išliekančiu poskoniu. Tai elegantiškas ir harmoningas vynas, turintis puikų brandinimo potencialą.

Rūgšties kiekis: 6,15g/l.

Likutinis cukraus kiekis: 2,85g/l.

Sulfitų kiekis: 42 mg/l.

Patiekimas

Tiekti 12- 14 ° C prie paukštienos patiekalų, riebesnės baltos žuvies, rizoto su šparagais, minkštų šviežių sūrių.

Vertinimas

94 / 100

James Suckling

Candied lemon and lime zest, chalky minerality and lanoline notes. Very restrained, with a soft-textured palate, lean body, crisp acidity and savory finish. Drink now

Apie gamintoją

Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amarone’s Godfather“ – vyninės reputacija yra tokia stipri, kad jai nereikia nei interneto svetainės, nei viešai skelbiamo adreso ar telefono. Šeimos ūkis, apimantis vos 11 hektarų kalkakmenio ir bazalto dirvožemio vynuogynų, kasmet pagamina itin ribotą kiekį vyno, kurio rankomis rašytos etiketės puošia prestižiškiausių pasaulio restoranų vynraščius.

Tai ūkis, kuris ne tik puoselėja senąsias Amaronės gamybos tradicijas, bet iš esmės jas ir sukūrė. ‘Corvina’, ‘Corvinone’ ir ‘Rondinella’ vynuogės čia vytinamos net 4 mėnesius, o Amarone gaminama tik išskirtiniais, itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas neatitinka ypač aukštų reikalavimų, jis išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ – paprastesnis Veneto raudonasis, tačiau išlaikantis nepriekaištingą kokybę.

Ūkyje taip pat gaminama „Amarone Riserva“ tik ypatingiausiais metais. Net ir Valpolicella DOC vynas čia gaminamas iš vytintų (apie 2 mėnesius) vynuogių, todėl laikomas vienu geriausių pasaulyje. Be vietinių veislių, Quintarelli išskirtinai vytina ir ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Cabernet Franc’ bei ‘Merlot’, iš kurių kuriami „Primi Fiore“ ir legendinis „Alzero“. Vyninėje iki šiol laikomasi Giuseppe Quintarelli puoselėtų tradicijų – degustacijos čia primena sakralinę ceremoniją, o spjaudyklės nenaudojamos, nes kiekvienas lašas brangus.

Vyno stilius

Giuseppe Quintarelli vynai išsiskiria koncentracija, aromatiniu gilumu, rafinuotu saldumo ir rūgšties balansu bei nepaprastu ilgaamžiškumu.

  • Raudonasis vynas – intensyvus, kompleksiškas, su džiovintų vaisių, vyšnių, prieskonių, kakavos, tabako ir žolelių natomis. Tvirtos struktūros, bet išlaikytas aksominis taninų švelnumas.
  • Amarone della Valpolicella – ikoninis vynas, gaminamas tik ypatingais metais, su nepakartojama aromatų koncentracija ir ilgu poskoniu.
  • Specialūs cuvée – „Amarone Riserva“, „Rosso del Bepi“, „Alzero“ ir „Primi Fiore“ – kiekvienas pasižymi unikalia stiliaus interpretacija ir išskirtiniu brandos potencialu.

Prestižiniai vynuogynai

Visi Quintarelli vynuogynai įsikūrę Venete, kalvotose Valpolicellos vietovėse, kur kalkakmenio ir bazalto dirvožemiai, šiltos dienos ir vėsūs vakarai užtikrina lėtą, tolygų uogų brendimą bei išraiškingą aromatinį profilį.

Svarbiausi vynuogių šaltiniai:

  • Tradicinės vietinės veislės: ‘Corvina’, ‘Corvinone’, ‘Rondinella’.
  • Tarptautinės veislės: ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Cabernet Franc’, ‘Merlot’.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami itin ilgai – Amarone dažniausiai laikomas statinėse apie 7–8 metus, Riserva – dar ilgiau. Brandinimui naudojamos didelės slavoniško ąžuolo statinės, kurios leidžia lėtai subręsti, išsaugant eleganciją ir kompleksiškumą.

Quintarelli vynai pasižymi milžinišku brandos potencialu – geriausi pavyzdžiai gali išlikti gyvybingi ir įspūdingi 30 ar net daugiau metų. Jauni jie žavi turtingu vaisiškumu ir galia, o laikui bėgant įgauna nepakartojamo rafinuotumo.

Giuseppe Quintarelli

Giuseppe Quintarelli

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti