Šiam vynui pagaminti uogos skinamos nuo senų, daugiau nei 40 m. amžiaus, vynmedžių. Kruopščiai atrinktų vynuogių, be kotelių, misos fermentacija vyksta 15-20 hl ąžuoliniuose kubiluose. Pasibaigus fermentacijos procesui vynas dar papildomai brandinamas 10 mėn. ąžuolinėse statinėse.
Aromate dominuoja auksinių obuolių, persikų ir sirpių tropinių vaisių kvapai, kuriuos papildo levandų bei medicininių žolelių aromatai.. Sirpių obuolių, šviesių kaulavaisių skonis. Riešutiško, minerališko poskonio.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie vėžiagyvių, krevečių, raudonojo tuno, makaronų patiekalų ar vidutinio brandumo karvės, ožkų sūrių.
Graziano Prà, nuo 1980 m. vadovaujantis Azienda Agricola di Graziano Prà vyninei, tęsia savo šeimos – tėvo ir senelio – ilgametes vynininkystės tradicijas. Savo gyvenimą jis paskyrė vynuogių auginimui Monteforte d’Alpone kaimelyje, garsėjančiame vulkaninės kilmės dirvožemiais, esančiais Soave Classico DOC regione, Veneto provincijoje.
Vynuogės ir filosofija
Pagrindinė Graziano Prà vynuogė – Garganega, iš kurios jis kuria vienus įdomiausių ir autentiškiausių baltųjų vynų Italijoje. Jo filosofijos esmė – vynuogių natūralumo atskleidimas ir terroir išraiška.
Vynuogynuose jis skiria ypatingą dėmesį kiekvienam vynmedžiui, o vyninėje siekia išlaikyti maksimalų vaisiškumą, švarą ir minerališkumą – būtent šios savybės ir išskiria jo vynus rinkoje.
Ekologinis požiūris
Graziano Prà taip pat priėmė iššūkį prižiūrėti La Morandina vynuogyną Mezzane slėnyje, Valpolicella regione. Tai ekologiniu būdu valdoma teritorija, iš kurios gaunami intensyvūs, charakteringi raudonieji vynai. Jo tikslas – gaminti tvarius ir aplinkai draugiškus vynus, išsaugant natūralią pusiausvyrą tarp dirvožemio, augalų ir žmogaus.